Mainos

Poseidon on massiivinen viihdealus joka on matkaamassa Atlanttin yli Lontoosta New Yorkiin. Juuri kun uuden vuoden aatto on mehukkaimmillaan tulee massiivinen tsunami joka kääntää koko paatin ylösalaisin. Suurin osa ihmisistä kuolee, mutta pieni joukko valioihmisiä jää henkiin.

Kaikkien "kädettömien" eloonjääneiden iloksi laivasta löytyy entinen palomies, entinen Navy-seal -agentti ja kourallinen muita rohkeita sankareita. He alkavatkin ominpäin taistelemaan tietään ulos pikkuhiljaa uppoavasta metallipurkista, joka toisaalla on ilmiliekeissä ja muualta täynnä kylmää merivettä ja vaaroja.

Poseidon -laiva

Mainos

Poseidon lupaa kannen perusteella tiivistunnelmaista toimintaa, mutta osoittautuukin katastrofipelastusseikkailuelokuvaksi, joka on todellinen kliseiden kehto. Elokuva alkaa massiivisella rymistelyllä ja jatkuu tuttuun "me ollaan pulassa" – "aijaa, mä olen sankari ja voin pelastaa meidät" -kaavalla.

Tämänkaltaiset elokuvat ovat yleensä visuaalisesti varsin näyttäviä ja aivot narikkaan heitettynä viihdyttäviä. Poseidon on valitettavasti katastrofielokuvana mitäänsanomaton ja tapahtumapaikkakin on jo nähty Titanicissa. Titanicin tarina tosin on monta kertaa syvällisempi.

Ikääntyvä Kurt "Yoghurt" Russel vetää varsin perinteisesti yhdellä ilmeellään, eikä hänen hahmoonsa pääse samaistumaan massiivisen kliseetulvan takia. Muut näyttelijät sortuvat samaan kakkaan, paitsi pikkupoikaa näyttelevä Jimmy Bennet, jonka jatkuvasti hätääntynyt roolihahmo on kiinnostavin kaikista.

Kusessa ollaan

Blu-ray -versio tarjoaa terävän kuvan ja pakkaamattoman DTS HD -äänen. Tilan tunnetta käytetään kuitenkin yllättävän vähän, eikä äänen puolesta synny sellaista fiilistä että nyt ollaan kusessa joka iikka.

Extroina levy tarjoaa DVD:ltäkin tutut vakiobonarit mm. making of -dokkarit ja trailereita. Nämä valitettavasti myös DVD-laatuisena.

Vesi nousee - mitä tehdään?!?

Poseidon on varsin keskinkertainen katastrofielokuva, joka ei tarjoa mitään uutta eikä jää mieleen. Mikäli kuitenkin katastrofia kaipaa, on Poseidon hyvä vaihtoehto vuokraleffaksi.

KE

Mainos