Mainos

Brad (Jack Black) on toimistoduunari, joka harrastaa lintubongausta ja on hyvä siinä. Niinpä hän päättää ottaa osaa jokavuotiseen The Big Year -lintubongauskilpailuun, jonka järkyttävää ennätystä pitää yllä ylimielinen Kenny Bostick (Owen Wilson). Brad on varma että Kennyn 732 eri lajin bongaus yhden vuoden aikana tulee rikotuksi hänen toimestaan. Samoin ajattelee myös eläköityvä bisnespohatta Stu (Steve Martin), jonka vaimo miltei pakottaa miehen toteuttamaan unelmaansa. Kun Brad ja Stu huomaavat Kennyn yrittää itsekin rikkoa oman ennätyksensä, päättävät he lyödä hynttyynsä yhteen päihittääkseen koppavan bongausmestarin.

 

Kilpailijat

Mainos

 

Posketonta bongausta on draamakomedia kolmesta miehestä, kilpailusta, unelmista ja perhe-elämästä. Komediaa leffassa ei ole nimeksikään, mutta draamaa löytyy ja paikoitellen se on jopa ihan luontevaa ja vaikuttavaa. Tunteiden vellominen kesken suuren kilpailun käy jokaisen kolmen päähenkilön psyykkeelle, mutta intohimoinen harrastuskilpailu tasoittaa pahimmatkin ongelmat.

 

Elokuvaa tähdittää rasittavat Owen Wilson ja Jack Black, joiden katsominen vaatii todellista itsetuhoviettiä. Onneksi miehille on kirjoitettu tähän elokuvaan vakavammat roolit, joten aivan kaikkia rystysiä ei tarvitse pureskella muhjuksi. Kuten jo aikaisemmin sanottu, leffassa ei ole ainuttakaan hauskaa kohtaa, joten komediatähtien pääroolitus ei aina takaa hauskaa leffaa.

 

Owen

 

Bonuksista löytyy perinteiseen tyyliin poistettuja kohtauksia, The Big Migration -koosteen ja naurukelan, joka ei sekään naurata pätkääkään. Edes tekijöitä ei tunnu naurattaneen elokuvan tuotannossa. Miksi siis genre komedia?

 

Posketonta bongausta on ihan ok kevytdraama, joka toimii vartuneemmallekin väestölle. Komediaa metsästävien kannattaa valita joku täysin toinen leffa.

 

KE

 

Mainos