Mainos

Aiemmin Arskaa viidakossa kiusannut ulkoavaruuden saalistaja on tällä kertaa kotiutunut 1990-luvun alun Los Angelesiin. Kesken poliisien ja rosvojen jengisodan tämä avaruuden pikku perkele soluttautuu rosvojen päämajaan ja silppuaa jokaisen ison konekiväärin omaavan murhamiehen. Samalla kuoriutuu nahoistaan muutama poliisikin ja tästäkös LAPD:n poliisitutkija Mike Harrigan (Danny Glover) kiinnostuu.

Eikä mene aikaakaan kun Mike huomaa vastassaan olevan huipputeknologialla varustetun riiviön, jonka tavoite on vain tappaa parhaimman haasteen antavat ihmisressukat. Milläpä ihmeellä tämän ylivoimaisen tappajan voisikaan telottaa, sillä mikään ihmisen tekemä ase ei tunnu olevan tarpeeksi tehokas?

Mike on astetta kovempi poliisisetä

Mainos

Ohjaaja Stephen Hopkins on ottanut rohkean riskin ja lähtenyt mukaan Predatorien synkkään maailmaan.  Alkuperäisen Predator -elokuvan massiivinen suosio on luonut Hopkinssille varmasti massiiviset paineet. Paine ei tällä kertaa ole kuitenkaan tuottanut parempaa lopputulosta, sillä Predator 2 on aikaansa nähden hienoista efekteistään huolimatta melko pliisu leffa.

Toimintaa on paljon, mutta loistokkaat juonikoukerot on korvattu yksityiskohtaisella väkivallalla ja strobovaloilla. Se ei aivan riitä pitämään mielenkiintoa yllä koko leffan ajan. Elokuvan parasta antia onkin alku ja loppu, joissa molemmissa on jotain mitä odottaa. Kaikki muu on yhdentekevää huttua.

Hissikuilu on roikkumista varten

Todelliset Predator -fanit kuitenkin nauttivat varmasti pelkästä Predatorin näkemisestä ja silppuamisen visualisuudesta, mutta laadukkaamman viihteen ystävä pitkästyy varmasti.

Kuvaus on paikoitellen hauskaa, mutta myös muutamia hämmentäviä outouksia mahtuu mukaan. Samoin äänipuolella. Musiikki ja dialogiraidat toistuvat muuten harmoniassa, mutta Predatorin lämpökameraefekti räjähtää kaiuttimista aina 12 desibeliä liian kovaa muuhun äänimaailmaan verrattuna.

Kattohiivintä on jännityksen huippua

Blu-ray -versio ei eroa DVD-versiosta juurikaan. Kuvanlaatu on toki alkuperäistä 35 mm filmiä vastaavaa, eli suttuista mutta yksityiskohtaista. Ääniraita on konvertoitu stereosta 5.1 DTS -muotoon.

Bonuspuolella onkin juhlavampaa, sillä extroja on levylle tuupattu kiitettävästi. Löytyy niin dokumenttia leffan teosta kuin kommenttiraitaakin. Lisäksi löytyy kurkistus saalistajan asearsenaaliin ja elokuvan visuaalisiin efekteihin.

Predator 2 on suositeltava sijoitus vain vannoutuneimmille Predator-faneille, muut kiertäköön kakkososan kaukaa ja tutustukoon ensimmäiseen osaan.

KE

Mainos