Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Predator 3D (Blu-ray 3D)

Predator 3D (Blu-ray 3D)

Mainos

Vuonna 1987 valmistunut 15 miljoonan dollarin pikkubudjetilla kyhätty viidakkoscifi on saanut melkoisen re-masteroinnin 3D-tehosteella ja nyt se löytyy myös Suomen kauppojen ja vuokraamojen hyllyiltä.

Predator kertoo joukosta amerikkalaisia kommandoja, jotka lähtevät keskiamerikkalaiseen viidakkoon hakemaan sotaleirin panttivankeja. Kun tehtävä on suoritettu ja paluumatka kohti koptereita alkaa, huomaavat sotilaat olevansa näkymättömän pahan saartamana. Lyhyt matka koptereille muuttuukin painajaismaiseksi selviytymiskamppailuksi.

Mainos

Alkuperäinen Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä Predator – Saalistaja on toimintajännärinä keskinkertainen, mutta nostalgisuudessaan timanttia. Elokuvassa Iso-Arska on vielä kunnolla pumpissa ja laukoo yhdessä Carl Weathersin kanssa machoa läppää. Elokuva oli myös ilmestyessään erikoistehosteiden uusi kuningas, joka lisää nostalgia-arvoa. Ja näyttääpä tehoste vielä tänäänkin melko hyvältä.

Kelpo konvertointi

3D-konversio on toteutettu alkuperäisestä 35 mm filmimateriaalista, joka on aluksi pitänyt puhdistaa kaikesta karvaroskasta ja värimääritellä uusiksi. Sen jälkeen puhdas kuva on tuotu stereoskooppiseen editoriin, jolla jokainen scene on pitänyt luoda kolmiulotteiseen muotoon. Lopputulos näyttää helvetin hyvältä ja toimivalta.

James Cameronin Titanic oli vanhoista leffoista ensimmäinen, joka konvertoitiin kolmiulotteiseksi. Tätä seurasi Tom Cruisen tähdittämä Top Gun. Predator ei päässyt elokuvateatterilevitykseen Suomessa, mutta jos BD 3D -laitteisto löytyy kotoa, on leffa ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Jokainen kuva näyttää hyvältä, vaikka vaikeimmissa kohtauksissa 2D-taivas hohtaakin olemassaolollaan.

Get to the chopper… in 3D!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Predator
Edellinen artikkelixtv testaa: Sound Blaster Evo Zx
Seuraava artikkeliThe Conjuring – Kirottu (Blu-ray)
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
predator-3d-blu-ray-3dJames Cameronin Titanic oli vanhoista leffoista ensimmäinen, joka konvertoitiin kolmiulotteiseksi. Tätä seurasi Tom Cruisen tähdittämä Top Gun. Predator ei päässyt elokuvateatterilevitykseen Suomessa, mutta jos BD 3D -laitteisto löytyy kotoa, on leffa ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Jokainen kuva näyttää hyvältä, vaikka vaikeimmissa kohtauksissa 2D-taivas hohtaakin olemassaolollaan.   Get to the chopper... in 3D!