Vuonna 1987 valmistunut 15 miljoonan dollarin pikkubudjetilla kyhätty viidakkoscifi on saanut melkoisen re-masteroinnin 3D-tehosteella ja nyt se löytyy myös Suomen kauppojen ja vuokraamojen hyllyiltä.
 
Predator kertoo joukosta amerikkalaisia kommandoja, jotka lähtevät keskiamerikkalaiseen viidakkoon hakemaan sotaleirin panttivankeja. Kun tehtävä on suoritettu ja paluumatka kohti koptereita alkaa, huomaavat sotilaat olevansa näkymättömän pahan saartamana. Lyhyt matka koptereille muuttuukin painajaismaiseksi selviytymiskamppailuksi.
 
Hikinen Arnold
 
Alkuperäinen Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä Predator – Saalistaja on toimintajännärinä keskinkertainen, mutta nostalgisuudessaan timanttia. Elokuvassa Iso-Arska on vielä kunnolla pumpissa ja laukoo yhdessä Carl Weathersin kanssa machoa läppää. Elokuva oli myös ilmestyessään erikoistehosteiden uusi kuningas, joka lisää nostalgia-arvoa. Ja näyttääpä tehoste vielä tänäänkin melko hyvältä.
 
Inkkari
 
3D-konversio on toteutettu alkuperäisestä 35 mm filmimateriaalista, joka on aluksi pitänyt puhdistaa kaikesta karvaroskasta ja värimääritellä uusiksi. Sen jälkeen puhdas kuva on tuotu stereoskooppiseen editoriin, jolla jokainen scene on pitänyt luoda kolmiulotteiseen muotoon. Lopputulos näyttää helvetin hyvältä ja toimivalta.
 
Predator
 
James Cameronin Titanic oli vanhoista leffoista ensimmäinen, joka konvertoitiin kolmiulotteiseksi. Tätä seurasi Tom Cruisen tähdittämä Top Gun. Predator ei päässyt elokuvateatterilevitykseen Suomessa, mutta jos BD 3D -laitteisto löytyy kotoa, on leffa ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Jokainen kuva näyttää hyvältä, vaikka vaikeimmissa kohtauksissa 2D-taivas hohtaakin olemassaolollaan.
 
Get to the chopper… in 3D!