Mainos

 

USAn armeijan tiedustelupalvelun kovimmat agentit kutsutaan Etelä-Amerikan viidakoihin selvittämän mystistä helikopterionnettomuutta. Kopterin tuhoajiksi epäillään pahamaineista sissikomppaniaa, joka suunnittelee myös vallankaappausta.

 

Mainos

Kun erikoisagentit saapuvat metsikköön specialisti Dutchin (Arnold Schwarzenegger) johdolla, löytävät he helikopterin miehistön nyljettyinä. Pian viidakosta alkaa löytyä muutakin vastenmielistä ja pelottavaa, nimittäin huipputeknologialla varustettu näkymätön saalistaja, joka pistelee kaikki aseilla varustetut ihmiset palasiksi vain viihteen vuoksi.

 

Arska tuijottaa

 

Vuonna 1987 valmistunut John McTiernanin herkullinen klassikko ei näytä vanhentuneen päivääkään. Efektit ovat edelleen uskottavia, joskin jo visuaalisesti ikääntyneitä. Predator tuodaan viidakosta esiin pikkuhiljaa, juuri sopivalla temmolla.

 

Vaikka leffan näyttelijät ovatkin enemmän lihaksillaan ja Commandon siivellä julkisuuteen ponnahtaneita tähtiä, eivät heidän kehnot näyttelijäsuorituksensa haittaa tippaakaan, koska käsikirjoitukseen ei ole vakavaa naamaa vaikeampia ilmeitä kirjoitettu. Arska toki vetää alussa vakuuttavan hymyn, joka on elokuvan vaikuttavin ilme.

 

 Sotilaat viidakossa

 

Juoni etenee tasaisen vauhdikkaasti, eikä laahaa pätkääkään. Koko ajan edetään viidakossa, ammutaan, kauhistellaan ruumiita ja paetaan. Tämä kaikki on tehty tyylillä ja hyvällä 80-luvun toimintafiiliksellä.

 

Kun ymmärtää heittää heti kättelyssä aivot narikkaan, on Predator toimintaelokuvaelämysten parhaimmistoa.

 

 Predator ilman maskia

 

Blu-ray –versio on teknisesti todella iloinen yllätys. Kuvanlaatu on uskomattoman hyvää ollakseen 80-luvun kamaa. Uusia yksityiskohtia on havaittavissa tonneittain, mutta tämä myös syö hivenen Predatorin verhoutumisteknologian uskottavuutta.

 

Myös ääneen on panostettu ja se onkin rakennettu osittain kokonaan uusiksi. Tämän kunniaksi se toistuu hienosti DTS HD MA 5.1 –pakkauksella.

 

Jotta BD-versio olisi täyteläinen, on levy ahdettu myös täyteen extroja. Joukosta löytyy mm. parit kommenttiraidat, hullu määrä koosteita, poistettuja kohtauksia, kuvagalleria ja trailereita. Osa bonuksista on samoja kuin Predator-DVD-boxissa ja osa HD-laatuista karkkia. 

 

Myös itse levy on toteutettu viimeisintä tekniikkaa käyttäen. Valikot ovat koodattu hauskasti Predatorin kielellä ja mehevä ”pause–valikko” helpottaa elokuvassa navigointia.

 

Predator –saalistaja – Ultimate Hunter Edition -Blu-ray on kaikille Arska- ja Predatorfaneille pakollinen hankinta!

 

Predator-katselunautinnosta saa enemmän irti, kun juo väkijuomashotin aina kun tapahtuu jotain seuraavista:

1. Predator ampuu laserilla

2. Joku kuolee

3. Näkyy suolistettu tai nyljetty ruumis

4. Predatorin häive-efekti on käytössä

5. Arnold kiroilee

6. Arnoldin hauis näkyy

 

 

KE

 

Mainos