Mainos

Joukko maailman pelätyimpiä tappajia kaapataan ja pudotetaan automaattilaskuvarjolla outoon viidakkoon. Yllään heillä on täysi varustus aseita. Kukaan ei tunne toisiaan ja kaikki koittavat salata toisiltaan todellisen tappajan luonteensa.

Pian käy ilmi että tyypit eivät ehkä olekaan maapallolla ja kyseisen planeetan viidakoissa on jotain todella hämmentävää. He kohtaavat näkymättömän saalistajan joka alkaa tekemään pikkuhiljaa selvää jokaisesta ihmisestä. Yksi heistä tunnistaa saalistajan vuodelta 1987, jolloin Predator teurasti Schwarzeneggerin vetämää eliittijengiä. Alkaa pako oudosta viidakosta ja taistelu eloonjäämisestä.

Outo jengi metsässä

Mainos

Robert Rodriguezin Predators lähtee samankaltaisista lähtökohdista kuin alkuperäinenkin Predator – Saalistaja -elokuva. Ollaan viidakossa täydessä aseistuksessa ja löydetään näkymätön saalistaja. Musiikki on samaa ja efektit hienompia kuin koskaan. Silti efekteillä ei mässäillä vaan elokuvassa keskitytään enemmän jännityksen ylläpitämiseen ja totuuden selvittelyyn. Tämä on oikein toimiva tapa ja leffa pitää todella hyvin otteessaan.

Tähtäimessä Predator

Siinä missä Alien vs. Predator -räpellykset ovat pilanneet sekä Predatorien että Alieneiden hohdon, onnistuu Rodriguezin Predators tuomaan saalistajien kiehtovuuden takaisin. Leffassa esitellään myös toinen Predator -lajike, joka tuo mukaan hieman uutta syvyyttä.

Ohjaus toimii kaikin tavoin muutenkin onnistuneesti. Intensiivisyys on vahvasti läsnä, jännityksen ylläpito toimii ja kuvaus on kaunista ja kiehtovaa. Jos Predators olisi aidosti kuvattu 3D-leffa, se vetäisi vahvasti Avatarin ohi.

Äänipuolella on alkuperäisen predatorin musiikkia, joka palauttaa vahvasti vuoden ’87 klassikon mieleen. Suorround mixaus on muutenkin täydellistä ja sen sulosointuihin on miellyttävä uppoutua.

Viidakosta löytyy myös vanhempi selviytyjä

Blu-ray -versiolla on täydellisen terävä kuvanlaatu ja häviötön ääni. Extroista löytyy myös kiitettävästi teräväpiirtoista ja suomeksi tekstitettyä dokkaria ja koostetta. Poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia unohtamatta.

Predators
on mahtava leffa Predator-fanaatikolle, joka kannattaa ehdottomasti vilkaista. Tosifani ostaa tietty Predator Trilogia -Blu-ray -boxin, mutta jännityksen ystävälle on Predators oiva viikonlopun vuokraleffa.

KE

Mainos