Mainos

Wilee (Joseph Gordon-Levitt) on New Yorkin nopein ja varmin polkupyörälähetti. Hän ei piittaa liikennuruuhkista saati -säännöistä. Miehen fillarissa ei ole vaihteita, eikä jarruja. Fillarin hallinta on niin lapasessa kuin se vain on mahdollista.

Eräänä päivänä Wilee saa tehtäväkseen kuljettaa kirjeen ylä New Yorkista alas Chinatowniin. Kirje ei ole mikään perus postikortti, vaan jotain paljon arvokkaampaa, jonka perässä on niin NYPD, kuin kiinalainen mafiakin. Tämä aiheuttaa luonnollisesti päänvaivaa ja pohjekramppeja työhönsä vakavasti suhtautuvalla kuriirilla.

Joseph

Mainos

Premium Rush on David Koeppin käsialaa, jonka aikaisempia käsikirjoitustöitä ovat ensimmäinen Mission: Impossible, Jurassic Park, Spider-man ja Indiana Jones 4. Nyt mies kokeilee kirjoittamisen lisäksi myös ohjaamista ja onnistuu siinä varsin hyvin. Elokuvan kuvaus on näyttävää ja juoni toimii kuin tauti.

NY

Premium Rush on puhtaasti toimintapainotteinen viihde-elokuva, jossa vauhtia piisaa alusta loppuun. Homma toimii ja mielenkiinto pysyy kliseisyydestä huolimatta jatkuvasti yllä. Gordon-Levitt hoitaa polkuhomman hienosti, mutta muut tähdet Michal Shannonia lukuunottamatta jäävät varsin ohukaisiksi sivuturhuuksiksi. Tämä tuskin kuitenkaan ketään haittaa kun toiminta ja vauhti on pääosissa.

Chicksi

Bonuspuoliskolla tyrkyllä on kaksi dokumenttia, jotka molemmat kurkkaavat elokuvan kulisseihin. Toisessa fiilistellään fillarilähettien hienoutta ja toisessa kerrotaan visuaalisten haasteiden ratkomisesta.

Premium Rush on hyvää toimintaviihdettä, joka sopii erityisesti vauhdista ja kevyestä viihteestä pitäville.

Mainos