Mainos

Eletään vaihtoehtoista todellisuutta, jossa ihmiset ja silmättömät vampyyrit ovat kautta aikain olleet toistensa vihollisia. Aluksi vampyyrit olivat vahvasti voitolla, kunnes ihmiset keksivät käyttää ylivoimaisia pappeja vampyyreja vastaan.

Pappien tappotahti oli niin valtaisa, että kaikki vampyyrit saatiin tapettua lähes sukupuuttoon. Ihmiset eristäytyivät muutamaan megakaupunkiin, jossa ne olivat suojassa mahdollisilta elossa olevilta vampyyriyksilöiltä.

Eräänä päivänä kuitenkin vampyyrit jälleen hyökkäävät, ja jo unohdetut papit joutuvat lähtemään jälleen tappopuuhiin. Megacityn johto, ei kuitenkaan usko enää vampyyrien olemassaoloon, joten pappeja ei päästetä ulos joutomaille. Yksi papeista (Paul Bettany) kuitenkin uhmaa Jumalan sanaa, ja päättää pelastaa ystävänsä tyttären ilkikuristen torahampaiden kynsistä.

Mainos

Aavikko
Kaupunkien ympäröimä joutomaa on petollinen paikka (jopa kasvillisuudelle)

Priest kopioi härskisti Legion-eokuvan lookkia ja tunnelmaa. Plagiointi ei pääty suinkaan siihen, vaan vaikutteita on haettu myös Blade Runnerista, Judge Dreddistä ja erinäisistä länkkäreistä. Homma toimii visuaalisesti ihan kivasti, mutta juonessa onnutaan pahasti.

Petos
Osa vampyyreista muistuttaa erehdyttävästi ihmisiä. Niistä ei kuitenkaan ole vastusta ylivoimaisille papeille.

Paul Bettany nauttii selkeästi roolistaan ja eläytyy siihen varsin uskottavasti. Harmi vain, että hahmon ylivertaisuus jopa vampyyreja vastaan syö uskottavuutta. Edes leffan draama ei tunnu hetkauttavan kivisydämmistä hahmoa. Leffan muut näyttelijät ovat keskivertoa Hollywood-tasoa.

Moottoriajoneuvo
Matka aavikoiden halki taittuu näppärästi tulevaisuuden moottoripyörällä.

Visuaalisesti elokuva on kaunis. Sen 3D-versio, ei kuitenkaan ole parasta mahdollista, sillä elokuvan kolmiulotteisuus on tehty jälkituotannossa, jälkikäteen. Lopputulos on kohtalainen. Kolmiulotteisuutta käytetään kuitenkin jatkuvasti ja sen parhaita puolia on valtavien maailmojen koon hahmottaminen.

BD:llä löytyy nippu ekstroja kulissien takaa ja poistettujen kohtausten helmiä. Lisäksi 3D-telkkareiden omistajille on tarjolla vielä 3D-bonari, jolla voi tutustua aseisiin ja ajoneuvoihin kolmiulotteisena.

KE

Mainos