Mainos

Koukusta koukkuun kulkenut 81-osainen Pako, eli Prison Break sai täysin uuden, viidennen kauden ja 9 uutta jaksoa muutama kuukausi sitten. Työryhmässä häärii ensimmäisen kauden tekijät, mutta tarina on kiusallisen kömpelö.

Uusin kausi jatkaa melkein vuosikymmen sitten päättynyttä tarinaa. Michael Scofieldin luullaan kuolleen, mutta hämmentävä viesti saa Michaelin veljen, Lincolnin lähtemään terroristijärjestö ISILin miehittämään Jemeniin, jossa Michael lusii uutta kakkua salanimellä. Valheiden ja vankilapakoyritysten verkko vie kimurantteihin tilanteisiin ja sekoittuu amerikkalaisviranomaissalaliittoihin – tietenkin!

Mainos

Pako-sarjan viehätys perustui aikoinaan sen ennalta-arvaamattomiuteen ja cliffhangerista cliffhangeriin etenevän tarinan ylitsepääsemättömään imuun. Uusin kausi yrittää samaa, mutta epäonnistuu siinä.

Ensinnäkin… ja sitten toiseksi, käsikirjoitus on ennalta-arvattava alusta loppuun, koukusta koukkuun. Näyttelijät näyttelevät aivan järkyttävän paljon yli. Terroristijärjestön arvoasiat on kerrottu aivan väärin, joten taustoituskin puuttuu. Sarja on järkyttävä rimanalitus. Silti, sen katsoo kaikesta huolimatta ihan kivuttomasti läpi. Yhdeksän jaksoa vetää vaikka päällään seisten. Sitä odottaa, että josko seuraava twisti olisi yllätyksellinen… mutta ei.


Prison Breakin Blu-ray-boksista löytyy kolme levyä ja jopa making of -kooste. Kooste onkin sarjaa mielenkiintoisempi, sillä kukapa ei haluaisi tietää, että miksi arvostettu viihdesarja sössittiin uudella keskinkertaisella kaudella ja mitä tuotantotiimi ajatteli sitä tehdessään.

Faneille tiedoksi, että myös kuudes kausi on tuloillaan ja sekin pitää sisällään 9 jaksoa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Prison Break Event Series
Edellinen artikkeliJohnny English 3 tuotantoon – Rowan Atkinson palaa Bond-parodian tähdeksi
Seuraava artikkeliPatapon Remastered -arvostelu – välttävästi toteutettu PSP-porttaus valloittaa PS4:n
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.