Mainos

Joukko tiedemiehiä saa vihiä omituisen hieroglyfisarjan kautta muinaisesta avaruuskansasta, jotka elävät hyvin maapallon kaltaisella planeetalla. Rikas ja kuoleva avaruusfanipappa rahoittaa tiedemiesten matkan kohti tuntematonta ja parin vuoden reissaamisen jälkeen kohdeplaneetta tuleekin Prometheus-aluksen horisonttiin. Paikka näyttää hyvin ankealta ja autiolta, mutta mielenkiintoinen luolasto paljastaa jotain todella synkkää ja pelottavaa sisuksistaan. Pian alkaa suuri taistelu ihmiskunnan tulevaisuuden säilymisestä, sillä kaikki ei olekaan aivan kuten luultiin.

 

Planeetan viehko ilmakehä

Mainos

 

Prometheus-elokuvaa markkinointiin aluksi Alien-elokuvan esiosana. Sitten ohjaaja Ridley Scott veti sanansa takaisin ja kertoi että kyseessä ei välttämättä olekaan Alienin esiosa. No lopputulos oli kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukainen ja se todellakin on Alienin esiosa.

 

Happimaskit

 

Scott on mestariohjaaja, jonka tapa luoda jännitystä ja pitää leffa mielenkiintoisena on kadehdittava. Elokuvan tarina on yksinkertainen ja varsin pelkistetty, mutta silti pirun mielenkiintoinen ja erittäin mukaansatempaava. Jännitys on käsinkosketeltava ja varsinkin 3D-versiossa intensiteetti on aivan omaa luokkaansa. Tämä arvostelukappale oli normaali 2D-versio, mutta sekin vakuutti olemuksellaan täydellisesti.

 

Myrsky

 

Bonuspuolelta löytyy inhottavan vähän mitään. Niitä paljon puffattuja poistettuja ja vaihtoehtoisia kohtauksia toki on, mutta ei hirveän paljon. Näiden lisäksi tarjoillaan tässä perusversiossa vain kommenttiraitoja, jotka vain tosifani jaksaa kuunnella.

 

Ääniraita on kuunneltavissa DTS-HD Master Audio 7.1:nä, joka on jokaisen kultakorvan unelma.

 

KE

 

Mainos