Mainos
Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan on todennut, että PlayStation VR2:n suosiota on vielä liian aikaista arvioida.

PS5:n virtuaalitodellisuusvisiiri tuli markkinoille helmikuun lopulla ja maksaa vähittäismyynnissä noin 600 euroa.

Aluksi sitä saattoi ostaa vain Sonyn PlayStation Direct -verkkokaupan kautta, mutta viime viikolla se tuli saataville myös muihin kauppoihin.

Mainos

– PS VR2 on vasta lanseerattu, joten sen suosiota on ehkä hieman liian aikaista arvioida, mutta olemme iloisia nähdessämme paljon positiivisia reaktioita käyttäjiltä ja tiedotusvälineiltä, PlayStation-pomo Ryan kertoi Famitsulle.

Hän sanoi, että PS VR2:n julkaisun yhteydessä julkaistiin yli 40 peliä ja että monia muita pelejä on tulossa vuonna 2023 ja sen jälkeen.

@respawn_fi PSVR2 – unboxaus ja asennus #psvr2 #ps5 #ps5vr #virtualreality ♬ Gran Turismo – Vigro Deep

– Jatkamme eteenpäin, jotta PS VR2:n ostajat voivat nauttia siitä pitkään ja me voimme myös varmistaa voitot, Ryan lisäsi.

Tammikuun lopulla Bloombergin lähteet väittivät, että Sony oli puolittaa PSVR2:n julkaisuennusteensa, koska ennakkotilausluvut olivat pettymys.

He väittivät, että Sonyn toimitusennusteita leikattiin kahdesta miljoonasta miljoonaan kappaleeseen ensimmäisellä neljänneksellä. Vastauksena Sony antoi lausunnon, jossa se väitti, ettei se ollut leikannut PlayStation VR2:n tuotantolukuja.

Maaliskuussa Sonyn toimitusjohtaja ja talousjohtaja Hiroki Totoki sanoi, että hän uskoi PSVR2:lla olevan ”hyvät mahdollisuudet” myydä enemmän kuin edeltäjänsä, joka julkaistiin PS4:lle lokakuussa 2016 ja jota myytiin yli viisi miljoonaa kappaletta.

PSVR2:n myynti alkoi kuitenkin hitaasti, kuten tutkimusyhtiö IDC arvioi, joka väitti maaliskuussa, että Sony olisi todennäköisesti myynyt noin 270 000 kappaletta ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä.

– Epäilen, että PSVR2:n hinnanalennusta tarvitaan, jotta heidän uusi tuotteensa ei menisi täysin pieleen”, IDC:n data- ja analytiikkaosaston varajohtaja Francisco Geronimo sanoi Bloombergille.

Syy hitaaseen myyntiin on ilmeinen. PSVR2:lle on vain pari varteenotettavaa peliä; Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain ja Resident Evil Village, sekä Call of Duty -henkinen Pavlov ja Cities VR. 600 euron hintaisen visiirin ostaminen vain parin pelin takia ei ole kuluttajalle kannattavaa, joten konsolin menestys tulee riippumaan siitä, miten paljon ja miten hyviä VR-pelejä todella markkinoille tulee lähiaikoina.

Toinen vaihtoehto Sonylla olisi tehdä PSVR2:sta PC-yhteensopiva, joka lisäsisi takuulla laitteen myyntiä. PC:llä pelitarjontaa on yllin kyllin ja teknisesti PSVR2 on yksi parhaimmista VR-visiireistä, joka markkinoilla on.

 

Mainos