Mainos
Eletään vuotta 2020, jolloin Yhdysvaltoja hallitsevat uudet lait. Kaksi perustajaisää on tuonut mukanaan uuden käytännön, joka mahdollistaa ihmisten toteuttaa laittomuuksia yhtenä päivänä vuodessa, kahdentoista tunnin ajan, ilman seuraamuksia. Toiminta on johtanut siihen, että kaikki työttömät, vähäosaiset ja pummit on tapettu, jonka johdosta työttömyysprosentti on vain yksi.
 
Hälytyslaitteiden myyjä James Sandin (Ethan Hawke) valmistautuu perinteiseen puhdistuksen yöhön lukitsemalla perheensä ultimaattisella suojalla varustettuun linnaansa. Naapurin suburbseilla tapahtuu kuitenkin pahan näköistä nujakkaa, jonka vuoksi perheen poika päästää työttömän kulkurin kotinsa suojaan. Pian joukko hyvin koulutettuja ylemmän keskiluokan sadisteja tulee kuitenkin kolkuttelemaan talon ovelle, aikeinaan päästää pitkäaikaistyötön pois päiviltä. Miten pitkälle James on valmis menemään suojellakseen perhettään.
 
ovisilmä
 
The Purge -elokuvan idea syntyi käsikirjoittaja/ohjaaja James DeMonacon vaimon pienessä mielessä liikenneruuhkassa, jossa hän olisi halunut seuraamuksetta devastoida kaikki jumittajat. Ideaa jalostettiin ja lopputuloksena on varsin koukuttava jännäri.
 
Elokuva samaistuttaa katsojan viattoman perheen arkeen ja liimaa katsojan penkkiin seuraamaan käsittämättömän yön tapahtumia. Mikään kauhuleffa Puhdistuksen yö ei kuitenkaan ole, joten jännitys pysyy jännityksenä, eikä pelottavaksi muutu missään vaiheessa.
 
Pelkotila
 
Bonusvalikoista löytyy yksi kahdeksanminuuttinen making of -haastatteludokkari, joka ei juurikaan kurkistele kulisseihin, mutta valottaa näyttelijöiden, käsikirjoittajan ja ohjaajan mietteitä.
 
The Purge on ihan hyvä jännäri, joka kantaa mainiosti yhden katselukerran. Jatkoa saadaankin sitten jo ensi vuoden puolella.
Mainos