Mainos

John Rain (Kippei Shiina) on pahamaineinen palkkatappaja, joka on saanut kansalaisuutensa ja koulutuksensa Jenkeissä. Hän on läpikäynyt Yhdysvalatain armeijan, ja kouluttanut siellä tappajia. Rain harjoittaa ammattiaan Tokion pimeillä kujilla ja teurastaa kenet vain ja missä vain halutaan.
Erään rutiinikeikan yhteydessä Rain huomaa sekaantuneensa poliittiseen ajojahtiin, jossa myös CIA:lla on näppinsä mukana. Rain pitää hallussaan USB-muistipuikkoa, joka pitää sisällään niin kovanluokan dataa, että se voisi tuhota koko Japanin poliittisen liittouman. Samassa rytäkässä Rain joutuu vielä suojelemaan tappamansa poliitikon tytärtä.

Rain

Rain Fall perustuu Barry Eislerin Rain-kirjasarjaan, joka toimii paremmin kirjana kuin elokuvana. Japanin elokuvateattereihin alunperin duunailtu leffa on nahkea nakki pureskeltavaksi. Sen kerrontatyyli on tylsä ja varsin sekava. Leffan juonta on käsittämättömän vaikea seurata ja sen vuoksi elokuvaa pitää katsoa erittäin keskittyneesti. Keskittymistä ei vain palkita mitenkään, sillä elokuva on melkoisen turha ja jopa huono.

Mainos

Gary Oldman

Leffan kuvaus ja leikkaus on toteutettu kikkaillen ja kaikkia nykytrendejä käyttäen. DeathBaby-linsseillä on kikkailtu syväepäterävyyden kanssa ja leikkauksessa on kikkailtu nopeuden ja inverse-tehosteiden kanssa. Ja aivan turhaan tietysti.

Amerikkalaisuutta elokuvassa esittää Gary Oldman, joka toimii CIA:n päällikkönä. Leffan 7 miljoonan dollarin budjetista on Garyn taskuun sujahtanut varmaan 90%, eikä Garyn rooli ole edes mitenkään ainutlaatuinen. Kuka vain näyttelijä olisi pystynyt samaan.

Suojeltava tyttö

Bonuspuolella on melko hiljaista, mutta leffan kuvan- ja äänenlaatu ansaitsee kiitokset. Rain Fall on kuitenkin leffa, joka on vaikea seurattava ja lopulta varsin kliseinen turhake.

KE

Mainos