Mainos

Stigu (Mikko Nousiainen) on parisuhteeton mainostoimiston tähtisuunnittelija, jonka elämänsisältö rajoittuu työntekoon. Ella (Miina Maasola) puolestaan on pettymyksen kautta itselleen läheisyysmuurit rakentanut nainen, jonka elämänsisältö koostuu oman vaateyrityksen perustamisen vaikeudesta.

Stigu ja Ella tapaavat sattumalta ja seksisuhde saa alkunsa. Ei avautumista, ei sitoutumista, ainoastaan kolme varttia kerran viikossa. Mutta kas kuinka yllättävää, toisin kuitenkin alkaa käydä viimeistään silloin, kun pari ajautuu työstämään toistensa lisäksi yhteistä työprojektia.

pari

Mainos

Rakkauden rasvaprosentti on perustasoinen, arvattava ja yllätyksetön romanttinen komedia. Eli siis kuin perusjenkkihöttö, mutta suomalaisella otteella. Teoriassa juonenkäännemahdollisuuksia olisi ollut enemmän, mutta jostain syystä mahdollisuudet jätetään käyttämättä. Sen sijaan Rakkauden rasvaprosentti on tuupattu täyteen oletushauskuuksia. Elokuva on käsikirjoittajien (Hannamaija Matila ja Laura Immonen) ensimmäinen pitkä elokuva, joten ehkä tässä piilee syy yllätyksettömyyteen. Toisaalta luulisi Salattujen Elämien kirjoittajilta löytyvän edes puolikas yllätyskortti hihasta.

naikkonen

Valitettavan pinnallisten ja kevyiden päähenkilöiden vuoksi samaistumispintaa elokuvasta ei oikein etsimälläkään löydä ja tämä syökin elokuvan kiinnostavuutta entisestään. Toisaalta elokuva on helppoa katsottavaa, jonka mukana pysyy puolellakin silmällä. Siksi esimerkiksi elokuva saattaisikin sopia hyvin esimerkiksi väsyneille kotiäideille tai sunnuntaipäivän sinkkunaisen yksinäiseen krapulahetkeen.

Ja hei ihan oikeesti. Minkälainen mies raahaa synnärille mukaan kaverinsa, jos pointti on vain tulla istumaan käytävälle?

Mainos