Mainos
Dwayne Johnsonin lihasmassa jää helposti pahnan pohjimmaiseksi kun ATK-mörököllit alkavat kahinoimaan keskellä Chicagon metropolialuetta.

Rampage – Iso kohtaa isomman perustuu vuonna 1986 julkaistuun Bally Midwayn kehittämään videopeliin, jossa jättiläismäiset eläinkunnan edustajat tuhoavat kerrostaloja. Koska pelin idea itsessään on varsin heppoinen koko illan elokuvaksi, on leffaan jouduttu kirjoittamaan ihan oikea tarina. Ei kovin älykäs sellainen, mutta riittävä, että hommalle saadan joku kuti.

Mainos

Elokuvassa Dwayne Johnson esittää eläintarhan mestarijeppistä, jonka mielitietty gorilla kommunikoi viittomakielellä. Kun avaruudesta valuva, epäonnistunut biologinen koe saapuu lähialueelle, altistuu kolme elikkoa sen vaikutukselle. Tämän johdosta George-gorilla ja pari muuta luontokappaletta muuttuvat jättiläismäisiksi otuksiksi, jotka uhkaavat tuhota koko Chicagon.

Ja sinne meni kerrostalo…

Rampage on toimintarymistelyä siinä missä sopii odottaakin. Tarina on keskinkertainen viihdetulitus, ei mitään muuta. Johnsonin rooli maailmanpelastajana ei eroa miehen muista viimeaikaisista sankariteoista, eikä katsojalle muuta lupaillakaan. Näyttelijäkattaus on yllättävän värillinen, joka toteuttaa Hollywoodin ajamaa tasa-arvokysymystä onnistuneesti.

Rymistely viihdyttää taatusti, mutta toista katselukertaa elokuva tuskin kestää. Ei ainakaan useampaan vuoteen, ellei sitten saa valtavia kiksejä tuhoutuvista kerrostaloista, joiden simulointiin on tarvittu aivan uudenlaista teknologiaa, jotta koko paska olisi mahdollista animoida. Olipa siinä edellä muuten varsin pitkä yksittäinen lause.

Hiki on.

4K:na voi nauttia tuhopornosta entistä enemmän

4K-versio on silmäkermakaramelliä. Ääniraidaksi voi DTS:n lisäksi valita ääntä ylös ja alas kaiuttavaa Dolby Atmosin. 4K+Atmos-yhdistelmä on todella rehevä. Namskis!

Rampage on taattua Dwayne ”The Rock” Johnson -viihdettä kapitaali-V:llä. Siltä ei kuitenkaan kannata odottaa yhtään mitään enempää. Elokuva lupailee isoja nisäkkäitä, liskoja, Johnsonin, talojen ja siltojen tuhoamista, ja sitä se toden totta tarjoaa.

Mainos