Mainos

Juri (Max Ovaska) on kahdeksantoistavuotias peliaddikti, joka nököttää vuorokauden ympäri tietokoneellaan pelaamassa verkkopelejä yhdessä ystäviensä kanssa. Eräänä iltana kuitenkin hänen nettituttavuutensa katoavat, eikä heitä näy onlinena pitkiin aikoihin. Jurin peliongelmat sapettavat hänen tyttöystäväänsäkin niin kovasti, että tämä päättää jättää pojan.
Jurin elämä kuitenkin saa uuden suunnan kun yksi kadonneista nettipelikavereista soittaa Jurille. Hän ehdottaa tapaamista ja kertoo olevansa kusessa. Juri tarjoaa Nikille (Julius Lavonen) majapaikan ja huomaa tämän käsivarteen tatuoidun nettiosoitteen. Juri nakuttaa saitin selaimeen ja huomaa pian aloittaneensa sairaan pelin, josta ei ole ulospääsyä ilman Nikin apua.

Huoneessa

Erittäin laiskasti käynnistyvä Rat King edustaa taas perinteistä Suomalaista ankeutta ja harmaata arkea, jota on entisestään ankeutettu ahdistavilla lavasteilla ja synkällä (mutta hienolla) värimäärittelyllä.

Mainos

Paikoitellen myös myötähäpeää aiheuttava Rat King laahustaa piiiiitkään, ennen kuin trillerin koukerot pääsevät nappaamaan katsojan syliinsä. Kun trilleröinti käynnistyy muuttuu leffa mielenkiintoiseksi. Erittäin laimea loppu kuitenkin pilaa kaiken jännityksen ja leffasta jää väsynyt maku.

Tanssi

Rat King on teknisesti todella näyttävä elokuva. Se on kuvattu erittäin kauniisti, äänet ovat loistavat ja leikkaus on värimäärittelyn ohella erittäin kivaa katseltavaa. Myös leffan uudet tuntemattomat näyttelijät antavat enemmän uskottavuutta kuin vaikka loppuun asti käytetty Mikko Leppilampi. Koska pojat ovat nuoria ja leffassa on paikoitellen vahvasti gay tunnelma, joutuu mieskatsoja jopa yksinkin pimeässä huoneessa välillä häpeämään silmänsä päästä. Tämä on outoa ja turhaa.

Bonuksista löytyy julistegalleria ja puolen tunnin making of -kooste.

KE

Mainos