Mainos

Dr. David Grant (Kurt Russell) on USA:n armeijan eliittijoukkojen aivot. Hän työn alle vaarallisen tehtävän, jossa terroristit ovat kaapanneet lentokoneen. Kone on täynnä vaarallista hermokaasua, jolla terroristit aikovat deletoida Washington D.C.:n pois maailmankartalta.

Grant kasaa eliittitiimin, joka koostuu Steven Seagalin, John Leguiziamon ja monen muun ysäritoimintasankarin tähdittämästä jengistä. Yhdessä he kulkevat stealth-hävittäjällä matkustajakoneen alle ja siirtyvät sisään lentokoneeseen. Koneessa eteen tulee piinaava panttivankitilanne ja lähes ylitsepääsemättömiä ongelmia, kellon tikittäessä kohti tuhoa.

Seagal
Seagalin tiimi on tunnetusti kovempi kuin muiden jätkien tiimi.

Mainos

Ratkaisun hetket on valmistunut vuonna 1996, jolloin toimintaleffat olivat vielä toimintaleffoja. Machoäijäily kukoistaa pääosissa, aseet laulavat ja räjähdykset tuntuvat perslihassa. Juoni on persajatukseltaan hyvä, eikä siinä lähdetä sen enempää koukeroilla kikkailemaan.

Heti elokuvan alussa käy ilmi, että Seagal on äijä, ja muut tekevät mitä hän käskee. Russell on toinen äijä, joka päättää missä järjestyksessä edetään. Loppu on eritasoista räiskintää ja silvontaa; suurta viihdettä siis miehille.

Kopteri

Elokuva julkaistaan nyt ensikertaa BD-levyllä, omana Blu-ray-editioninaan. BD-edition ei varsinaisesti sisällä mitään ihmeellistä, mutta onpahan kuvan- ja äänenlaatu ainakin huipputasoa. 1990-luvun filmioptiikat eivät olleet mitään huippuluokan linssejä, joten kuva on paikoitellen 2000-luvun leffoihin verrattuna softia. Pääosin kuva on kuitenkin vetsenterävä, ja sitä kelpaa katsella isommaltakin kankaalta.

Ratkaisun hetket on loistotoimintaa, joka pitää otteessaan alusta loppuun saakka. Ysäritoiminnan ystävälle se on suositeltava elokuvaelämys.

KE

Mainos