Mainos
Disney-Pixarin Räyhä Ralf -elokuvan jatko-osa laajentaa pelimaailmaan sijoittuneen animaatiotarinaansa kansainvälisen tietoverkon puolelle. Lopputulos on kuin joku löytäisi selainhistoriasi vieraalta koneelta.

Räyhä-Ralfin (Niko Saarela) ja Nelli Karamellin (Iina Kuustonen) ystävyys kukoistaa. Kaikki on hyvin, kunnes Nellin Sugar Rush -kolikkopelin ratti vääntäytyy irti kiivan pelaamisen seurauksena. Ainoa korvaava ratti löytyisi eBaysta, mutta hinta ei miellytä pelihallin omistajaa – Sugar Rush päätyy purku-uhan alle. Räyhä-Ralf ja Nelli päättävät syöksyä internetin ihmemaailmaan hakemaan rattia. Tämä uusi maailma uusine mahdollisuuksineen asettaa Ralfin ja Nellin ystävyyden koetukselle.

Mainos

Rytmitys pielessä ja liikaa kestoa

Tämä uusi seikkailu on rytmitykseltään ontuva kuin vanha 14400-modeemi. Jonnet ei ehkä muista, mutta tämä matolaatikkoaika oli sitä aikaa, kun oli vielä lankapuhelimia, ja verkkoon mentiin modeemilla soittaen. Sitten se verkkoyhteys katkesi, jos joku kävi lankapuhelimeen käsiksi. Tältä välillä tuntuu tämän jatko-osankin kanssa, että juuri kun on saatu hieman menoa aikaseksi, joku nostaa luurin ja alkaa jaaritella.

Elokuva on noin puolisen tuntia liian pitkä, sillä elokuva ottaa käynnistyäkseen kuin Nissan Micra talvipakkasilla.

Onko se kauhuelokuva lastenleffan sijaan?

Sitten siitä internetin pimeästä puolesta; kannattaa miettiä pari kertaa, ottaako mukuloita katsomaan tätä jatko-osaa. Dark web -osuus on vastenmielinen, ja elokuvan lopussa oleva ökö on täyttä body horroria Ghostbustersin Stay-Puft-marshmallowin, Akiran Tetsuon, ja Dumbon happotripin yhdistyessä puhtaaksi painajaispolttoaineeksi.

Räyhä-Ralf ei ole järin hauska. Viittausvitsit aiheuttavat lähinnä hymähdyksiä, ja muuten huumori on aika vaisua, mikä korostuu etenkin suomenkielisessä dubbauksessa. Hauskinta leffassa oli makea takaa-ajo-kohtaus sekä Disneyn prinsessojen mainio cameo-osuus.

Jos Räyhä-Ralfin meno jatkuu tällaisena, on pakko sanoa; ei jatkoon. Pitkä, pimeä, väkinäinen, eikä niin hauska tarina saa toivomaan menetettyä paria tuntia takaisin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Räyhä-Ralf valloittaa internetin
Edellinen artikkeliMarvel’s Spider-Man saa kaksi uutta Fantastic Four -pukua
Seuraava artikkeliThe Babadookin ja The Shape of Waterin ohjaajat yhteistyöhön: ”Siitä tulee jotain todella pelottavaa”
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.