Mainos
Kun prinsessa löytää unelmiensa prinssin ja päätyy lopulta naimisiin, loppuu suurin osa leffoista tähän. Ready or Not -leffan tarina vasta alkaa siitä ja muuttuu saman tien selviytymispainajaiseksi.

Kun katsot isolla rahalla markkinoitua kauhuleffaa ja toteat sen olleen aivan paska, olet katsonut ”Hollywoodin tilaaman” kauhuleffan, joka on tuotettu joko kesä- tai halloween-sesonkiin. Kun kauhuleffa on kirjoitettu hyvän idean pohjalta rauhassa ilman ”tilausta”, ollaankin yleensä paremman tapauksen äärellä. Tällainen oli esimerkiksi A Quet Place (2018). Sellainen on myös Ready or Not, jota ei ole edes markkinoitu aggressiivisesti. Markkinointimäärä ei kuitenkaan kerro elokuvan laadusta mitään.

Mainos

Valmis tai ei – täältä tullaan!

Elokuvan tarinassa seurataan naimisiin menevää morsianta. Tämä avioituu ihanan miehen kanssa, joka kuuluu lautapeleillä rikastuneeseen sukuun. Sukua pidetään hieman omitusena, mutta morsianta ei kiinnosta suku, vaan ihana miehensä. Hääyönä suvun omituiset kuviot alkavat kuitenkin konkretisoitua, kun sulhasen isä käynnistää kuurupiiloleikin, jossa henkiin jää joko morsian tai sulhasen perhe. Peli on käynnissä.

Hauska idea, hyvä toteutus

Ready or Not perustuu vekkuliin ideaan. Sen toteutus ja tyyli on mustan komedian ja kepeän splatter-kauhun yhdistelmä. Elokuvan tarina on freesi ja sen näyttelijät hyviä. Osa övereitä, mutta genrelleen sopivia.

Leffa ei pyri sanomaan mitään sen syvällisempää. Se leikittelee sairaalla pelillä, mutta ei ota itseään liian vakavasti. Elokuva on lähes komedia, mutta paljon koukuttavampi kuin monet, monet kertakäyttöleffat. On jopa yllättävää, että Ready or Not -leffalla on uudelleenkatseluarvoa. Elokuva on erinomaista ja laadukasta mustaa viihdettä!

Kannattaako katsoa?

Ehdottomasti! Jos viikonloppusi kaipaa viihdettä, tarjoaa Ready or Not sitä sopivan kokoisella lautasella. Ekstroista löytyy mielenkiintoinen 45-minuuttinen sekä leffan tekemistä että pilalle menneitä otoksia. Näillä saa hyvän jälkimaun leffasta ja sopivasti lisänäkökulmia elokuvaan.

Mainos