Mainos

Lähitulevaisuudessa lihallinen, ihmisten välinen nyrkkeily on korvattu kokonaan taistelurobottien välisellä kamppailulla, joita ihmiset ohjaavat kaukosäätimillä. Charlie (Hugh Jackman) on entinen nyrkkeilyveteraani, joka on uudistuksen myötä veteraani myös robottinyrkkeilyssä. Hänen kulta-aikansa alkaa olemaan ohi ja robotit tuntuvat häviävän jokaisen taistelun. Mekaanikkoystävätär Baileykin (Evangeline Lilly) alkaa heittämään jo pyyhettä kehään.

Robotit eivät ole kuitenkaan Charlien ainoa ongelma, sillä tämän poika Max (Dakota Goyo) astuu vuosien jälkeen takaisin kuvioihin. Charlie nappaa Maxin mukaan nyrkkeilykiertueelle, ja arvaahan sen mitä sitten tapahtuu…

Charlie ja romu

Mainos

Real Steel on lämminhenkinen ja varsin väkivallaton taisteluelokuva. Väkivaltaa on, mutta robottien välinen mätkintä on varsin kilttiä katsottavaa. Pelottavia kohtauksia ei ole yhtään, mutta draamaa on sitäkin enemmän. Leffan draama ei ole kuitenkaan vallitsevaa, sillä toiminnantäyteistä jytistelyä tuupataan moneen väliin.

Max

Elokuvan casting on varsin onnistunut. Wolverinena tunnettu Jackman onnistuu olemaan samaistuttava isä ja Maxia esittävä Goyo varsin suloinen, mutta itsevarma pikkupoika. Evangeline Lillyn rooli jää varsin vaisuksi, mutta suloistuttaa muuten niin äijämäistä fiilistä söpöllä ulkonäöllään.

Kehässä

Real Steel -elokuvan juoni on ennalta-arvattava, mutta varsin viihdyttävä. Sen jaksaa huoletta katsoa alusta loppuun ja jonkinasteinen uudelleenkatseluarvokin elokuvalla on.

Bonuspuolelta löytyy "näin tehtiin" aineistoa, poistettuja kohtauksia ja naurukelaa. Sydämmellinen Real Steel onnistuu lämmittämään pikkupoikien lisäksi myös perheiden äidit ja teinipoikien tyttöystävät.

KE

Mainos