Mainos

Frank Moses (Bruce Willis) on taas yrittänyt eläköityä C.I.A.-töistään ja asettua kodiksi. Se ei kuitenkaan edelleenkään onnistu, sillä joku on vuotanut WikiLeaks-nettisivustolle tietoa 1900-luvun puolivällissä tehdystä, käyttämättömästä ydinase 2.0:sta, jonka polttoaineena toimii punainen elohopea. Samaan syssyyn Frank Moses ja tämän entinen Black Ops -partneri Marvin (John Malcovich) yritetään tappaa keinolla millä hyvänsä. Operaatiota vaikeuttaa vielä Frankin yli-innokas tyttöystävä Sarah (Mary Louise-Parker), joka haluaa ehdottomasti mukaan testosteronin täyteiseen toimintaan.

Kolmikko
 
Red 2 jatkaa samaa, hyväksi havaittua toiminnantäyteistä kaavaa, jonka ensimmäinen osa esitteli vuonna 2010. Meininki toistaa todella paljon itseään, eikä se välttämättä ole huono asia. Huono asia on hivenen puuduttava tyhjiö, joka seuraa elokuvaa koko ajan. Hienoinen tiivistys sieltä täältä olisi pelastanut monta asiaa.
 
Willis
 
Red 2 on matkailuelokuva siinä missä viimeisin Mission: Impossiblekin. Yhdysvalloista aloitetaan, ja sitten päädytään kiertelemään Euroopan tunnetuimpia pääkaupunkeja. Ei siinäkään ole mitään vikaa, varsinkin kun paikkoja pistetään paskaksi näyttävästi tasaisin väliajoin.
 
Päiväkahvit

Elokuvaa kuljettaa herkullinen tähtikaarti, jonka parhaat elokuvavuodet olivat 1990-luvulla. Nyt kasti on ikääntyneenä kokeilemassa Expendables-tyyliin rajojaan, kunnes luut napsahtavat poikki. Bruce Willis, Anthony Hopkins ja John Malcovich eivät ole lainkaan ruosteessa, mutta Catherine Zeta-Jones ja Helen Mirren eivät ole enää mieluisaa silmänruokaa. Zeta-Jones vielä menee laajakuvissa, mutta kun 50 lähenee mittariin, on naisen rupsahtaminen vain väistämätön totuus.

Red 2 on vanhusten The Expendables, joka uppoaa kyllä nuoreenkin väestöön tiukan toimintansa ansiosta, mutta äijäenergian puute ja ryppyiset tähdet vievät paljon elokuvan visuaalisesta nautinnosta.
 
Blu-ray:lla ei ole lisämateriaalia lainkaan, vaikka tämän pätkän ekstroja olisi mielellään voinutkin katsella.
Mainos