Mainos

Eckertin perhe- ja ystäväpiiri on täynnä kovia jätkiä. Kovin Eckertin veljeksistä on Jed (Chris Hemsworth), joka on merijalkaväen sotilas. Poikien kotona vietetty rauhallinen krapula-aamu keskeytyy inhottavasti Pohjois-Korean hyökättyä ilmasta käsin melkein koko Amerikkaan ja valtaa väkivaltaisesti ja nopeasti kaikki suurimmat keskittymät. Eckertin perheen pojille tämä ei käy lainkaan laatuun ja niinpä pojat pistävät militaristisen kokemuksensa peliin ja päättävät pelastaa omalla jengillään koko Amerikan.

Hyökkäys

Pohjois-Korea ydinuhkauksineen on nyt tapetilla ja mikä olisikaan sopivampi ajankohta julkaista uudelleenlämmittely vuoden 1984 samannimisestä toimintaelokuvasta.

Mainos

Red Dawnissa Pohjois-Korea hyökkää ilmateitse 1930-luvun tyyliin ja oonistuu epäaidosti valloittamaan suuriakin alueita Pohjois-Amerikasta. Jostain syystä Jenkeillä ei leffassa ole omaa armeijaa lainkaan ja P-Korean hyökkäys on kaikkine epäkohtineen täysin järjenvastainen. Valloitettuaan alueet he perustavat keskitysleirejä, joilla dominoivat suurvaltaa.

Koti posahtaa

Elokuva on niin täynnä bugeja, virheitä, epäkohtia ja epäaitoutta, että oikein oksettaa. Vahvasti Ameriikkahenkinen patrioottielokuva julistaa amerikkalaisen yksilön ylivoimaa ja urheutta. Tarina on huono, ja toteutus on naurettava. Luulisi että jo käskirjoitusvaiheessa olisi mietitty realiteetteja hieman pidemmälle.

Itsevarmuus

Red Dawnin Blu-ray-versiosta ei löydy bonuksia, eikä niitä juuri kaipaakaan. Visuaalisten tehosteiden breakupit näkee netistä jos sellaisia haluaa vilkuilla. Visuaalisia ilotulituksia leffassa on, mutta teknisesti ei puhuta kovin suurista uusista mullistuksista.

Red Dawn on ok toimintaleffa, mutta realismi ja järki siinä on todella kaukana mistään todellisuuksista.

Mainos