Mainos
Jennifer Lawrencen tähdittämä agenttiseikkailu vie neitokaisen pahasta pulasta Venäjän valtion agenttikouluun, jossa opetetaan, että miehen kuin miehen ja salaisuuksista suurimmat saa huijattua Venäjän valtion tietoon raottamalla rönttöstä.

Entisen CIA-agentti Jason Matthewsin romaaniin perustuva trilleri ei ole agenttiseikkailu, joka noudattaa aivan perinteistä kaavaa. Dominika Egorova (Lawrence) joutuu rakentamaan polkunsa vastenmielisen reitin kautta haastavaan ahdinkoon, jossa onnellinen loppu on vain haavekuva.

Mainos

Ei mikään 007-vitsailu

Red Sparrow on synkkä leffa, joka käynnistyy agenttimaisemmaksi trilleriksi vasta puolivälin jälkeen. Sitä ennenkin on toki rutkasti imua, mutta elokuvan asetelma saa katsojan takuulla ihmettelemään, että onko leffa todellakin agenttiseikkailu vai ilotyttökoulusta kertova ahdistusdraama. Loppua kohden kokonaisuus kuitenkin yhtenäistyy, ja tekee elokuvasta eheän.

ELokuvan näyttelijät ovat rautaisia – Lawrence etenkin, jonka karismaan ja viattomuuteen koko elokuva nojaa. Lawrence pistää elokuvassa myös vartalonsa likoon. Alastonkohtauksella tähti halusi päästä psykologisesti eroon The Fappening -kuvaskandaalista, jossa kymmenien julkkisnaisten intiimit iPhone Cloud -kuvat päätyivät torrent-jakoon.

4K-kuva on totutusti todella yksityiskohtaista. Elokuvan tumma sävy ei saa HDR:stä älytöntä potkua. Ekstrat on pakattu omalle BD:lleen, josta löytyy kahdeksan eri kontenttia. Mielenkiintoisinta sisältöä ovat hyvin tehdyt ja informaatiorikkaat making of -koosteet.

Red Sparrow on realistisen synkkä agenttitarina, joka ei kumartele Bondin suuntaan vaan luottaa kommunismin kylmään kouraan.

Mainos