Mainos

Resident Evil 4 jatkuu siitä mihin kolmonen jäi. Alice (Milla Jovovich) hyökkää Umbrella -yhtiön Tokion päämajaan ja onnistuu tuhoamaan sen. Alice jää kuitenkin paidastaan kiinni vanhan S.T.A.R.S. -ryhmäläisen, nykyisen petturin Albert Weskerin (Shawn Roberts) kynsiin. Mies tuikkaa neitoon seerumin, joka poistaa Alicen yliluonnolliset kyvyt, palauttaen naisen normaaliksi ihmiseksi.

Alice aloittaa eloonjäämiskamppailun yhdessä ystävänsä Claire Redfieldin (Ali Larter) kanssa, löytääkseen paljon puhutun Arcadian, joka lupaa tarjota suojaa zombeilta ja muilta Umbrellan biologisilta aseilta.

Los Angeles tuhon keskellä

Mainos

Resident Evil: Afterlife toistaa samaa kaavaa mitä edellisetkin osat. Näyttelijät ovat samoja, ohjaaja on sama ja tuottajat samoja. Meininki on täysin identtistä, mutta tällä kertaa ohjaaja Paul W.S. Anderson on halunut tuoda leffaan mukaan kolmannen ulottuvuuden. Tämä toimi uskomattoman hyvin elokuvateattereissa ja nyt melkein samanlaisesta herkusta voi nauttia myös 3D-Blu-raylla.

Leffasta saa myös 2D-Blu-ray ja DVD-versiot, jotka näyttävät myös hyvältä. Niissä jää kuitenkin harmittamaan leffan paras anti, eli juuri tämä kolmannen ulottuvuuden käsinkosketeltavuus.

Zombielahtausta 3-ulotteisena

Pelottavasta RE 4 on kaukana, mutta yhtäkkisiä pelästyskohtauksia tarjoillaan tehokkaasti juuri silloin kun niitä ei osaa odottaa. Zombiet ja örkit ovat vieläpä tässä leffassa erittäin ällöttäviä, joskin samalla myös täysin naurettavia, sillä jokaisen örkin suusta tulee Alien -tyyppinen erillinen suu, jossa on reilusti hampaita.

Näyttelijäsuoritukset ovat keskinkertaista Hollywood -tasoa, ja Jovovich alkaa jo selkeästi näyttää ikääntyvältä. Pako -sarjasta tuttu Wentworth Miller on puolestaan piristävä ukkeli, vaikkakin miehellä on tarjota koko roolilleen vain yksi ilme.

Raunio

Resident Evil: Afterlife on Resident Evil -leffojen fanien pakkohankinta, mutta muille se ei anna yhtään mitään. Leffassa ammutaan paljon ja juoni on olematon.

KE
 


plussat:
+ toiminta on mukaansatempaavaa
+ hienot hidastukset
+ toimiva 3D

miinukset:
– juoni
– näyttelijät
– saman toisto
– ampuu liikaa yli

Mainos