Mainos

Viides Resident Evil -peleihin sijoittuva elokuva jatkuu suoraan edellisestä osasta. Alicen (Milla Jovovich) voimat on viety ja nainen on apujoukkoineen juuri onnistunut tuhoamaan pahoja mörrejä ja pelastautumaan merelle. Homma menee heti kättelyssä kuitenkin ns. vituralleen, kun ilmalaivue hyökkää merialusten kimppuun. Alice huomaa pian taas heräävänsä Umbrellan uudelta merenalaiselta testifasiliteetiltä, jonne on rakennettu kovanluokan koelaboratorio suurkaupunkineen, zombeineen ja mutanttimonstereineen. Alice saa apujoukkoja omiltaan, mutta kaikkien on selviydyttävä vaarallisesta labrasta pois, ennen kuin aika käy vähiin ja räjähteet laukeavat.

 

Suburbsit

Mainos

 

Jo viides täysin samanlainen Resident Evil käy vahvasti toistamaan itseään. Lähinnä miehille ja pelien faneille suunnatut elokuvat ovat totaalista efektien ja räjähdysten sarjatulta, höystettynä seksikkäinen (mutta ikääntyvine) naisineen. Asetelma on kiva ja toimiva, mutta kun samaa settiä ruuvataan vuodesta toiseen, käy se eittämättä jo tylsäksi.

 

Viidennen Ressun juoni on aivan yhtä köyhä kuin parin edellisenkin, mutta nyt ollaan jo aivan liian diipeissä vesissä. Zombiet ovat älyllisesti ja fyysisesti kehittyneet melkoisesti ja monsterit kasvaneet. Selviytymisseikkailu on kuitenkin sitä täysin samaa kuin ennenkin.

 

Sankarit

 

Vaikka leffa toistaa itseään, se ei käy onneksi tylsäksi. Se pauhaa hyvällä sykkeellä eteenpäin ja pelästyttää muutaman kerran, jotta sohvalle ei pääse nukahtamaan. Myös 3D toimii kiitettävästi ja matskua viljellään kohti katsojaa kuten pitää.

 

 3D in action
Leffan 3D on tehty jälkeenpäin, jonka huomaa kerroksittain koostetuista keinokuvista. Jos "muro-3D-lasit" löytyy käden ulottuvilta, voi leffan 3D-jälkeä tarkastella mm. tämän kuvan avulla.

 

Bonuslaari on valtava ja melkein kaikki lisämateriaali toimitetaankin kokonaan omalla levyllään. Osan lisämateriaaleista pääsee katsomaan leffan tavoin myös 3D:nä. Joskin mitään mullistavaa nähtävää niissä ei ole.

 

Viides Ressu soveltuu toistavuudestaan huolimatta oikein hyvin leffa- ja pelisarjan faneille ja myös kaikille toimintaviihteestä pitäville miehille. Romantiikannälkäisten naisten ei parane tätä leffaa soittimeensa tunkea.

 

KE

Mainos