Mainos

Nick Cassidy (Sam Worthington) on entinen vanki, joka on linnoittautunut manhattanilaisen hotellin raunukselle toteuttamaan itsemurhaa. Pian paikalle saapuukin läjäpäin poliisiyksiköitä, mutta Nick suostuu puhumaan vain lomalla olevalle neuvottelija Lydia Mercerille (Elizabeth Banks). Niinpä Lyyti raahataan pakotettuna paikalle ja saa selville, että Nickin tavoite ei olekaan hypätä reunukselta katuun, vaan puhdistaa maineensa lavastettuna timanttivarkaana. Se miksi mies on reunalla, onkin vain hämäystä suuremmalle petokselle.

Neuvottelu

Reunalla on ohjaaja Asger Lethin taidonnäyte. Varsin tuttua kaavaa noudattava käsikirjoitus on kuitenkin pääpiirteittäin hyvä, ja tunnelma on saatu luotua mitä mainioimmaksi. Leffa nappaa heti matkaansa ja jaksaa kantaa melkein loppuun saakka – siihen saakka kunnes kaikki käy itsestäänselväksi höpönlöpksi.

Mainos

Reunuksella

Reunalla-leffan kuvaus on hienoa katseltavaa, samoin äänimaailma toimii. Vaikka leffassa ollaankin koko ajan samalla reunalla, onnistuu se pitämään vankasti otteessaan ja tämähän on trillerin tarkoituskin. Myös petoselementit on onnistuttu toteuttamaan kliseisyydestään huolimatta jännittävästi. Uudelleenkatseluarvo on kuitenkin pieni, sillä tämän tyyppiset elokuvat toimivat vain ensimmäisen kerran, kunnollisilla toistolaitteilla.

Blu-ray:n bonuslaarista ei löydy mitään. Leffa jää siis levyn ainoaksi sisällöksi.

KE

Mainos