Mainos

 

Rick and Steve on jenkkien MTV:llä pyörivä hulvattoman hauska homosteluanimaatiosarja. Hulvattoman hauska siitä päätellen, että Ameriikan ihmemaassa sarjaa on jaksettu seurata satojen jaksojen verran. Suomalaiseen makuun hulvattomuus ei kuitenkaan tällä kertaa kolahtanut vastaavalla taajuudella. Kaksi tuotantokautta pystyi kyllä katsomaan, mutta ajoittain tilanne vaati melkein erikeepperiä sohvan ja takaliston väliin.

Rick ja Steve ovat Logo-ukkeli –pariskunta West Lahunga Beachin homoghetosta. Sarjan ensimmäinen kausi keskittyy pääasiallisesti pariskunnan arkeen, juhlaan ja ongelmiin. Toisen tuotantokauden aikana suurempaan rooliin nousevat myös lesbopariskunta Danan ja Kirstenin, sekä homopari Chuckin ja Evanin salatut elämät ja vauvantekohommat. Ja niitähän riittää, siis vauvantekohommia.

Mainos

Kansiteksti lupaa extra kinkyä sisältöä, ja kieltämättä rajuilla rintakarvoilla varustettu nahkapukuinen klubittaja tätä tarjoaakin. Ja totta kai huumoriakin löytyy. Neljääntoista jaksoon sisältyi todistettavasti ainakin kolme naurattavaa kohtaa. 

Jaksot on venytetty kituuttamalla puolituntisiksi. Ohjelma toimisi varmasti paremmin 5-7 –minuuttisina pätkinä, jolloin turha jauhaminen jäisi pois. Ajatus ohjelman pohjalla on hyvä, ja ympäristö toimii. Pitkät kohtaukset ja erityisesti lauleskelukohtaukset kuitenkin syövät potentiaaliselta sarjalta turhaan pois tehoa ja uskottavuutta.

Laulelmapätkiä lukuun ottamatta musiikki kantaa. Tunnari on riittävän ärsyttävä ja todella pahasti tarttuva renkutus, jolloin se myös toimii. Hyväntahtoinen rallatus soi pään sisällä vielä pitkään ohjelman katsomisen jälkeenkin, siitäkin huolimatta että sanoja on täysin mahdoton oppia koskaan ulkoa.

Rick and Steve on oivaa taustaohjelmistoa ruuanlaiton, leipomisen tai humaltumisen oheen. Pääasialliseksi katselunautinnoksi sitä voi kuitenkin suositella vain todella motivoituneille katsojille.

HL

Mainos