Mainos
Ridley Scottin elokuvavalikoimaan on tulossa uusi merkittävä nimi, sillä ikoninen ohjaaja työstää parhaillaan Gladiaattori 2:ta.

Jatko-osa jatkaa Ridley Scottin ikonisen vuoden 2000 Gladiaattori-elokuvan tapahtumia, ja sitä tähdittää Paul Mescal Luciuksen roolissa.

Total Filmin tuoreessa haastattelussa Scott käsitteli uuden Gladiaattorin vuosikymmeniä kestänyttä odottelua – ja syytti siitä lähinnä alkuvaiheen kyvyttömyyttä hahmottaa tarinaa.

Mainos

– Miksi juuri nyt? Sillä ei ollut käsikirjoitusta [aiemmin]. Yritimme itse asiassa neljä vuotta sitten, ja valitsin erittäin hyvän käsikirjoittajan, joka ei päässyt siihen käsiksi. Hän paini. Hän oli kauhean järkyttynyt siitä, että hän ei onnistunut. Hän on ystäväni. Kysyin: ”Etkö pääse perille?” Hän sanoi: ”En.” Hän sanoi: ”En.” Se vatulointi kesti 10 kuukautta. Joten se aikaraja umpeen. Sitten pyöritimme vaunuja uudelleen ja palasimme takaisin hyvin ilmeisen idean kanssa, ja miksipä ei? Täällä on selviytyjä. Eloonjäänyt on Lucillan ja Maximuksen liiton poika, Scott sopersi.

Mistä Gladiator 2 kertoo?

Gladiaattori 2:n pääosissa nähdään Joseph Quinn, Connie Nielsen, Denzel Washington, May Calamawy, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah ja Matt Lucas. Elokuvan ohjaa Ridley Scott David Scarpan käsikirjoituksen pohjalta.

– Ensinnäkin rakastan tehdä aikakausielokuvia. Rakastan tutkimusta. Rakastan luoda eräänlaisia tuoksuja aikakaudesta, Scott kertoi lehdistölle vuonna 2021.

– Mielestäni se, mitä teimme ensimmäisen Gladiaattorin kanssa… En halua olla kriittinen muita aiemmin tapahtuneita asioita kohtaan, mutta rehellisesti sanottuna en ollut suurin Hollywoodin roomalaiseposten fani. Ne tuntuivat keinotekoisilta, joten kun minua pyydettiin harkitsemaan käsikirjoitusta, käsikirjoitus ei ollut kovin hyvä. Mutta henkilö, joka antoi sen minulle, sanoi, että haluan näyttää sinulle yhden asian, ja hän otti esiin kuvituksen, tämä on totta, sen nimi on Gérômen For Those About to Die. Hän piteli sitä. Siinä on kuva isosta Colosseumin maalauksesta, ja nurkassa on tämä kaveri, joka on aikeissa haarukoida tonnikalaa tämän raukan, Scott kertoi.

– Hänellä on tämä juttu kaulassaan, ja hän katsoo ylöspäin saadakseen luvan tappaa. Ajattelin, että helvetti, sitä ei ole koskaan ennen tehty kunnolla. Ei koskaan. Sanoin, että minä teen sen. Hän sanoi, että teetkö? Sanoin kyllä. Halusitko lukea käsikirjoituksen? Sanoin ei, ja me lähdimme liikkeelle ja kehitimme uutta materiaalia, ohjaaja muisteli.

Onko Russell Crowe mukana Gladiaattori 2:ssa?

Russell Crowe, joka alun perin näytteli Maximusta ensimmäisessä Gladiaattorissa, on toistuvasti ilmaissut, ettei hän ole mukana uudessa jatko-osassa.

– Koska olin paljon nuorempi mies, ja se oli valtava kokemus elämässäni, Gladiaattori-tähti Russell Crowe selitti haastattelussa aiemmin tänä vuonna.

– Se muutti elämäni. Se muutti ihmisten käsityksen minusta ja siitä, mitä teen työkseni, ja olen ollut onnekas saadessani olla mukana monissa suurissa elokuvissa, mutta tuon elokuvan jalat ovat uskomattomat. Nyt on vuosi 2023, ja teimme elokuvan vuonna 1999. Takaan, että Gladiaattori esitetään tänä iltana jossain päin maailmaa televisiossa parhaaseen katseluaikaan. Aina ei ole mahdollista saada sellaista pitkäikäisyyttä jokaiseen elokuvaan, joten sillä on erityinen paikka sydämessäni, näyttelijä summasi.

Mainos