Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Rio (Blu-ray 3D + Blu-ray + DVD + Digital Copy)

Rio (Blu-ray 3D + Blu-ray + DVD + Digital Copy)

Mainos
Ice Age -tekijät haastavat Disneyn. Onnistuuko uhmakas yritys, vai jääkö Rio jalkoihin?

Blu on sininen papukaijalintu, joka on lajinsa viimeinen uros, joka on salametsästäjien toimesta ajautunut kylmään Minnesotaan.  Blu asustelee emäntänsä Lindan kanssa ihanassa synrgiassa. Paikalle saapuu päiväkausia matkustanut eläintutkija. Hän kertoo, että Blun pitää matkustaa Rio de Janeiroon, sillä sieltä on löytynyt saman rodun ainoa naaras.

Blu lähtee omistajansa kanssa Rioon, jossa alkaa hirmuinen hässäkkä, sillä mittaamattoman arvokkailla papukaijoilla olisi myös rikolliset ottajansa. Onneksi mukana matkassa on myös Angry Birds -pelistä tuttuja lintuja ja ihana naaraslintu Jewel.

Rio on Ice Age -elokuvien tekijöiden uutukainen. Nyt alkaa meininki lähestymään toden teolla Disney/Pixar -tasoa, joka tietää Pixarille todella kiusallisia aikoja. Varsinkin kun Autot 2 -elokuva maistui varsin pahalta.

Mainos

Elokuvan animaatio ja maisemat ovat mitä mahtavimmat. Kaikki on niin realistista, mutta silti samalla sarjakuvamaista. Mikä parasta: leffa toimii täydellisesti kolmiulotteisena, myös Blu-rayna.

Elokuvan ääninäyttelemisestä vastaa alkuperäiskielellä Anne Hathaway, Zombieland-tähti Jesse Eisenberg, laulaja Jamie Foxx ja Black Eyed Peas -stara Will i Am. Suomeksi dubatussa versiossa kuullaan puolestaan Jasper Pääkköstä, Antti Langia, Kiti Kokkosta ja Fintelligentsin poikia. Dubbaukseen on panostettu, sillä myös kaikki ekstrat on dubattu! Valitettavasti dubbaus suomeksi on jotenkin laimeaa, mutta tämä ei koske pelkästään Rio-elokuvaa.

Bonuspuolelta löytyy kaikkea hulluna. Määrä on massiivinen ja kaikki on toteutettu perheen pienimpiä silmälläpitäen. Musiikkia ja interaktiivisuutta on kosolti ja lisäksi myös kolmiulotteisia ekstroja on esillä. Kaiken kukkuraksi paketissa on lipuke, jolla voi lunastaa Angry Birds -peliin uusia Rio-tehtäviä ja hahmoja.

Rio on varteenotettava haastaja Pixarin leffoille ja se toimii parhaiten kolmiulotteisena teräväpiirtoeloämyksenä.

Mainos