Mainos

Kun pitkään hallinnut Englannin kuningas Richard Leijonanmieli (Danny Huston) kuolee sotaisissa meiningeissä, astuu hänen veljensä kuninkaan pallille. Siinä missä Richard oli jalo, viisas ja joustava kuningas, on hänen veljensä John (Oscar Isaac) häijy ja katala mies.

Hän antaa jo kahta polvea palvelleelle neuvonantajalle potkut ja palkkaa tilalle vittupäisen ystävänsä Godfreyn (Mark Strong). Tästä seuraa massiivinen veronkeruu väkivalla -aalto, jota vastaan  lähtee taistelemaan entinen sotilas, nykyinen kapinallinen Robin Longstride (Russel Crowe).

Robinin esipuheet ja mielipiteet ovat niin vakuuttavia, että hän kerää alle aikayksikön joukon huippuspecialistejä remmiinsä. Heistä tulee lainsuojattomia, kuninkaan vastustajia.

Mainos

Robin Hood kerää jengeineen kuninkaan verokarhuilta kolehtia ja tulee näin vihatuksi ympäri Englantia. Samalla pelastetut kylät ja kaupungit ylistävät Robin Huppua. Vielä kun mies menee ihastumaan ihanaan Marion-neitoon (Cate Blanchet), alkaa miehellä olemaan puuhaa enemmän kuin aikaa.

Robin ja jousipojat

Ridley Scottin ohjaama Robin Hood noudattaa Gladiaattorista tuttua graafista ilmettä ja kuvakerrontaa. Se toki näyttää hienolta, mutta meininki on niin eeppistä, että se menee paikoitellen jopa naurettavan puolelle. Kaikki on niin mahtipontista kun olla ja vaan voi.

Visuaalisuuteen ja äänimaailmaan on panostettu erityisen paljon, joten kauniista kuvista ja hienosta surround -äänestä saa todella paljon irti oikeilla laitteilla.

Juoni puolestaan on keskiverto seikkailutarina, muutamalla koukerolla. Alussa kaikki on hyvin, sitten kaikki on niin saatanan huonosti ja sitten aletaan parantamaan maailmaa ja ohessa vielä rakastutaankin. Jos sellaisen elokuvan on ennenkin nähnyt, niin ei Robin Hood tunnu yhtään sen ihmeellisemmältä kuin ne muutkaan.

Robin ja Marion - se oli rakkautta ensi silmäyksellä

Lisäksi Scottin versiosta puuttuu ne tärkeimmät Robin Hood -elementit, nimittäin vihreä kokovartaloasu sulkahatulla loistaa kokonaan poissaolollaan! Tämän lisäksi yhtään omenaa ei halkaista kenenkään pään päältä, eikä yksikään nuoli lävistä keskeltä toista nuolta. Mikä ihmeen Robin Hood se tällainen on?!?

Näyttelijät ovat kovanluokan tekijöitä, joten leffan hahmoihin samaistuminen käy imuisasti jo heti alusta alkaen. Mielenkiintoisin kaikista hahmoista on kuitenkin se mulkku Prinssi John, jonka tyhmiä päätöksiä ja uskomatonta leijumista on hauska katsella.

Eeppinen taistelutanner

Universalin Blu-ray -julkaisut ovat omalla tavallaan ehkä eniten BD:n tekniikkaa hyödyntäviä. Robin Hood -elokuva ei ole poikkeus, sillä siinä onkin jos jonkimoisia herkkuja. Levyn käynnistyessä haetaan BD-Live toiminnolla netistä pari uutta traileria pyörimään, jonka jälkeen pääsee valikkoihin. Itse leffan aikana on käytössä pause-valikko, josta näkee paljonko leffaa on katsottu ja missä muutenkin mennään. Lisäksi samassa voi näpytellä kirjanmerkin tai rajata suosikkikohtauksensa.

Itse Leffan kuva ja ääni ovat todella kauniita molemmat. Pakkausvirheitä ei näy lainkaan ja DTS:n dynamiikka paukuttaa äänimaailmaa todella hienosti.

BD-versiossa on valittavissa teatteriversion lisäksi myös directors cut -versio, joka on 20 minuuttia alkuperäistä pidempi. Tämä kestää siis jopa 2 h 40 min!

Extroja ei levyllä kuitenkaan hirveästi ole. Niitä on tarjolla tasan kaksi. Toinen on tuotanto- ja puvustusdokumentti ja toinen on leffan aikana näytettävät making of -klipit.

Robin Hood sopii erinomaisesti kaikille Robin Hood -faneille ja heille, jotka pitävät kovasti Gladiaattori -elokuvasta. Braveheartin voittajaksi siitä ei kuitenkaan ole millään.

Mainos