Mainos

Roboottipoliisin kolmas elokuva jatkaa siitä mihin edelliset osat jäivät. Megakorporaatio OCP jatkaa Detroitin valloittamista ja tällä kertaa yhtiön tavoitteena on häätää ihmiset pois kotoaan uuden liike ja toimintakeskittymän tieltä. Robocop tuo oikeuden puolustaja huomaa viattomien ihmisten olevan pahuuden jaloissa ja päättää installoiduista oletuskäskyistä poiketen kääntyä tekijöitänsä vastaan. Vielä kun yhtiön miehet ampuvat Robocopin lempipoliisin Annen (Nancy Lewis), on Robocopin DOS-pohjainen kovalevy totaalisen sekaisin.

Kukapa sitä poliisia pelkäisi?

Robocop 3 on leffatrilogian huonoin ja tylsin elokuva. Leffa alkaa rymistelyllä ja paukkeella joka on toteutettu naurettavan kömpelösti. Tämän lisäksi leffan juoni on niin huono, ettei se nappaa missään vaiheessa kiinni katsojasta. Allekirjoittanut joutui katsomaan leffan kolmessa erässä, sillä uni tuli joka kerta puolen tunnin katsomisen jälkeen (vaikkakin takana oli levontäyteiset 12 tuntia tiivistä rem-unta).

Mainos

Leffan näyttelijöistä ainoastaan poliisipäällikkö (Robert DoQui) näyttelee uskottavasti. Itse Robokoppia esittävä Robert John Burke on kuin robootti itsekin, eikä hänen koreografiansa herätä minkäänlaista samaistumisen taikaa.

Uljas ja ehjä Robocop

Blu-ray -versio on teknisesti ihan mukiinmenevä. Leffan kuva on vuodelta 1993, joten mitään supertarkkaa teräväpiirtoa ei ole saatavilla. Äänissä on myös havaittavissa 90-luvun nostalgiaa, mutta ääniraita on sentään upgradettu toimivaksi 5.1 -kanavaiseksi rymistelyksi.

Robocop 3 sopii parhaiten 8–13-vuotiaille (HUOM! Ikäraja 13) pojille, mutta edes Robocopin suurimillekaan faneille se ei tuota tyydytystä.

KE

Mainos