Mainos
Roccat Kone Air -pelihiiri on tuorein ja halvin Kone-perheen langaton tulokas, jolle povataan jopa 800 tuntia käyttöä – ja jumalauta pattereilla! Onko Roccat lähtenyt luistelemaan keväisille heikoille jäille ilman naskaleita vai pelaako luotto?

”Missä on ristus notta miähille tehedyt kunnon kokooset rotat, hä?”, kysyi hiihtäjä- ja mämmilegenda Mietaan Juha, kun kyllästyi nykypäivän, pikku kätösille valmistettuihin ultrakevyisiin pelihiiriin. Roccatilla kuultiin ropposen pohjalta, hurmeinen lataus ja eikun tuumasta toimeen. Syntyi ”oikean” kokoinen pelihiiri, joka kriitikonkin käpälää miellyttää.

Koko on kaunista ja nappeja hillitysti

Kone Air on suurikokoisin pelihiiri Roccatilta, tyylikkäässä mattamustassa jonka laitoja koristaa tumman harmaat ja rosoiset gripit. Ulkomuoto on jo aiemmin arvionsa saaneen, Kone XP Air:n kanssa lähes sama, mutta vähemmillä painikkeilla.

Mainos

Vanhemman setämiehen pirtaan tämä uppoaa lähes välittömästi vaikka näppäinyhdistelmiä saa tällekin ihan tarpeeksi. Nyt yksikään namikka ei ole tiellä missään vaiheessa, mutta saatavilla vaivattomasti.

Kevättä pulleassa rinnassa

Napeja on yhdeksän näkyvissä, ja kombonapin – eli EasyShift [+] -toiminnon kanssa 17.

Hiiren rulla on samaa reilua kokoa kuin aiemmissa Kone-perheen rotissa. Muut painikkeet ovat myös mukavan suuret ja selkeästi naksahtavat, joskin hitusen kovaäänisemmät kuin aiempi XP Air. Tällaiset ääniasiat, mekaanisten laitteiden kanssa ovat marginaalijuttuja, mutta erilaisissa elämäntilanteissa elelevät immeiset pistävät ne merkille. Yön pikkutunneilla kun äänet tuppaavat moninkertaistumaan, on silloin järkevää miettiä myös sitäkin aspektia.

Ei vasureille

Airi (nimi ei muutettu) on myös kallellaan oikealle puolelle, vähentäen ranteeseen kohdistuvaa painetta, ja on heti luonnollisen tuntuinen jatke. Kämmenen alla olevan kotelon saa liu’uttamalla auki, josta löytyy paristotilat, sekä langattoman lähettimen kuljetuskolo. Miinusta tulee jälleen siitä, että tämäkin Roccatin pelihiiri on vain oikeakätisille.

Hiiren vatsapuoli on yksinkertainen ja tylsä. Se on hyvä asia. Ei turhia kilkkeitä, vaan tasainen alusta liukupädeillä varustettuna. Yhteyspainikekin on jätetty vain asiaa ajavaksi ja hyvä niin.

Käy vattal!

Roccatin logoja ja tekstiä löytyy hiiren persposkelta, vasemman korvan vierestä sekä alapuolelta, kombonapin siivekkeen alta. Kaikki krumeluurit ovat myös mustia ja häviävät tyylikkäästi yleissävyn sekaan. Roccat pitää ainakin huolen, että kaikki tietää kenen rotta kädessä on.

Kone Air ei sisällä muuten RGB-valaistuksia lainkaan. Vain pieni merkkivalo DPS-napin edessä kertoo käytössä olevan profiilin sille määritetyllä värillä, ja sekin vain välähtää vaihtaessa näitä. Täydellistä!

Hiiri painaa yhdellä AA-paristolla 119 grammaa, eli saman verran kuin sukkapari, 2-3 kpl kuulakärkikyniä tai korttipakka.

Kallellaan on hyvä olla

Langatonta vapautta ja AA-paristot

”Mitä jumaleute?!”, olivat ensimmäiset sanat kun asia valkeni itselleni. Langaton pelihiiri jossa ei ole laisinkaan USB-kaapelille paikkaa eikä akkua, joka toimii paristoilla. Ekologinen suunnittelu- ja ajattelutapa on nykypäivää, eikä ämpäreittäin kotiin kannetut paristot tue tätä faktaa laisinkaan. Täytyy kyllä myöntää, että tässä ei patterit vaihtoon mene aivan heti. Roccat lupailee jopa 800 tuntia, eli reilusti yli kuukauden käyttöaikaa kun laitetta käytetään kahdella AA-paristolla. Laite siis toimii myös yhdellä paristolla, jolloin hiiri kevenee hieman.

Tämä arvio ei ole sponsoroitu

Laitteen alta löytyy yhteysnamikka, jolla voit määrittää käytätkö hiirtä mukana tulevalla, 2,4 gigahertzin lähettimellä vai Bluetooth-yhteydellä, sekä laitteen sammutusknapi.

Roccatin SWARM-ohjelmisto kertoo edelleen varauksen olevan 100 %, vaikka arviomusculus on ollut ahnaassa käytössä jo yli 2 viikkoa. Tarkennettakoon, että käytössä on laitteen mukana tulleet, aivan tavalliset ”Voltan patsaat”.

Ja ekopäissään voi, ja kannattaakin korvata paristot ladattavilla pattereilla.

Tekniset tiedot

 • 2.4GHz Stellar Wireless via USB-A Receiver
 • Bluetooth 5.1
 • Cable: None
 • Battery: 1 or 2 AA alkaline batteries
 • Switches: ROCCAT® Titan Switch Optical, 100 million click life cycle
 • USB Report Rate: 1,000 Hz
 • On-board memory: 1 Profile
 • Software: ROCCAT Swarm
 • ROCCAT® Owl-Eye 19K Optical Sensor
 • Adjustable lift-off distance
 • 50g acceleration
 • Minimum DPI: 50
 • Maximum DPI: 19,000

Onko se hyvä ja kannattava ostos?

Kone Air on perheen halvin, mutta heittämällä paras! Järkyttävän pitkä käyttöaika ihanan muhkeassa kuoressa, liukuvalla pedillä ja tarkalla silmällä varustettuna on tämä – ainakin tälle kriitikolle parasta pelihiirtä, mitä on päässyt hipelöimään. Hiirtä ei kuitenkaan saa vasureille, jten se kannattaa pitää kaupoilla mielessä.

Mainos