Mainos
Roccat Kone XP sai aikaisemmin Respawn.fi:ltä mukavat pisteet, mutta langattomuutta olisi kaivannut. Nyt rukoukseen on vastattu, joten raati ruotii nyt Kone XP Air -langattoman pelihiiren. Huisia!

Kone-tuoteperheessä on peitto heilunut, joten uutta osoitinlaitetta valuu ränneistä alas tasaiseen tahtiin. Kuuden hiiren kattavuus Koneen perheessä alkaa muistuttamaan jo vanhoillis-lestadiolaisuuden piirteitä. Suurin sekä mahtavin näistä on Kone XP Air – ainakin jos hintalappua tarkastellaan.

Mukava möhkäle

Kone XP Air edustaa täsmälleen samaa epäsymmetristä muotoa kuin langallinen edeltäjänsä. Se sopii siis oikeakouraisten lapaan todella maukkaasti.

Mainos

Arviokappaleen värinä toimii valkoinen ja ollen näin jollain tapaa enemmän aikuismaisen näköinen kuin vaikka vastasävynsä musta. Ahnas juustonaksujen napostelu yhdistettynä viikonlopun lanitteluun tekee hiirestä nopeasti törkyisen näköisen.

Mattasävyinen muovi on kuoren materiaali ja peräpään läpikuultavuuden alta paistaa jälleen 3D-RGB-värimaailma, jolla rasvatahrat saa kivasti hohkaamaan.

Fätti styge!

Kliksuttelun ääni on tässäkin samaa terävää sekä äänekästä, joten mahdollisiin pelistriimeihin saa kyllä nappien naksuttelut kuulumaan, ellei harrasta kohinanpoistoa.

Saisi se olla vähän kevyempikin.

Rulla on muhkeaa 4D-mallia ja tuntuu todella hyvältä indeksisormen alla. 4D ei pidä tässä konseptissa sisällään hajua, vaan rullassa on neljä nappia yhdessä. Eteen, taakse, sivuille ja perinteinen painallus.

Mitat hiirellä ovat samat kuin langallisella versiollansa, mutta leveydestä on saatu napsaistua vatsalaukun niiteillä 4 mm sekä painoa pudotettua 5 grammaa, mikä on mielenkiinoista, sillä yleensä akut langattomissa hiirissä painavat enemmän kuin johdolliset. Kevyttä, mutta ei ultrakevyttä.

Napei o pal ja softast ne säädät

29 täysin ohjelmoitavaa nappia yhdessä paketissa riittää varmasti kaikille.

Easy-Shift+-kombonapilla saadaan tämä massiivisuus suoritettua, joka lepää peukalon alla pienenä siivekkeenä. Easy-Shift+-napissa on sen verran jerkkua, ettei se vahingossa painaudu jännittävissä tilanteissakaan.

Päällä on 4D-rulla ja profiilinäppäin, jonka itse vaihdoin heti DPI:n vaihtonamikaksi. Sivuilla on kuusi peukalolla ja etusormella hiveltäviä pastilleja, joista kaksi vasemman korvan vieressä. Pohjassa klassiset paritus- ja yhteysnapit.

Kuumaa hehkua

Swarm-ohjelmistolla saa tämänkin hiiren muovattua mieleisekseen.

Swarmiin kaikki Roccatin laitteet menneet on

Telakoidutaan(ko?)

Telakoidutaan vaan, sillä Kone XP Airin mukana tulee mötikkä, johon hiiren voi yöksi laittaa latautumaan. Täydellä latingilla saa Roccatin mukaan hiireen peliaikaa jopa sata tuntia. Väite pitää melkein paikkansa, mutta sadan tunnin intensiivipelaamista ei XP Air jaksa.

Telakan pohjassa on ohjelmoitavat RGB-valot, jotka saa synkattua hiiren väriteeman kanssa. Tai erikseen. Ihan miten kukin itse tykkää valonsa nauttia.

Telakkassa on suora USB-C-johtoyhteys tietokoneeseen, ja etupaneelissa USB-paikka langattomalle lähettimelle, jolla hiireen yhteys saadaan. Langattoman lähettimen voi siis irrottaa ja liittää vaikka läppäriin, jos lataustelakkaa ei halua käyttää. Telakka tosin vie aina pöydältä lisää tilaa, mutta koonsa puolesta ei se paljoa pinta-alaa vaadi.

Telakointi on miesten hommaa

Tekniset tiedot

 • ROCCAT® Owl-Eye 19K optical sensor
 • Adjustable lift-off distance
 • 50g acceleration
 • Minimum/Maximum DPI: 50/19,000
 • 2.4GHz STELLAR WIRELESS via USB-A Adapter
 • Bluetooth
 • USB-A
 • ROCCAT® Titan Switch Optical
 • 100 million click life cycle
 • On-board memory
 • USB Report Rate:1,000 Hz
 • 1.8m flexible cable, USB-C to USB-A
Alus telakoituna

Ostohousuihinko?

Langaton Kone XP Air on hintalaatusuhteeltaan keskivertoa jopa huonompi. Melkein satkun enemmän maksava Air on iso lovi lompuukiin, vaikka lataustelakka tuokin lisäarvoa. Jos johdollinen alternatiivi ei haittaa kannattaa, se laittaa enemmän harkintaan. Mutta jos pätänkiä löytyy, niin anna mennä.

Hiiri itsessään on laadukas, hyvin liukuva ja tyylikäs kokonaisuus eikä siitä ole juuri pahaa sanottavaa.

Mainos