Mainos

30 vuotta on kulunut ensimmäisestä Rocky –elokuvasta ja Rocky (Sylvester Stallone) on ehtinyt vanhentua 60-vuotiaaksi nyrkkeilyveteraaniksi. Hänen vaimonsa Adrian on kuollut ja poika (Milo Ventimiglia) on töissä menestyvässä jättiyrityksessä. Rocky itse elelee lapsuudenmaisemissaa Philadelphiassa, jossa hän pyörittää vaimonsa perustamaa ravintolaa.

 

Nyrkkeilyn raskasta sarjaa hallitsee voittamaton tumma nuorukainen Mason Dixon (Antonio Tarver), joka on lähes sydämetön ja siksi kansan vihaama.

Mainos

 

HBO:n tietokonelaskelman mukaan Dixon häviäisi ottelun Rockylle, jos Rocky olisi vielä 30-vuotias ja voimissaan. Tästä innostuneena Dixonin managerit päättävätkin yllyttää Rockyn mukaan näytösotteluun, jossa tämä voisi todistaa olevansa peräisin kovemmalta aikakaudelta kuin nykyajan pumpulinyrkkeily.

 

Rockyn vanhan elämän haasteet painavat niin vahvasti niskassa, että hän päättää suostua mukaan otteluun…

 

Rocky miettii

 

Jo vahvasti vanhentunut Stallone on uusimmassa Rockyssa edelleen vetovoimainen ja karismaattinen hahmo, johon samaistuminen käy yhtä luontevasti kuin aiemminkin.

 

Elokuvan tarina on draamapainotteinen ja tämä on hyvä asia. Elokuva käsittelee onnistuneesti kuolemaan sopeutumista ja perhesuhteita. Myös vanhojen tuttujen näkeminen ikääntyneenä luo uskottavaa ja hyväntuulista nostalgiaa.

 

Kun treenit menee loistavasti, voi tuulettaa tutulla paikalla.

 

Itse loppuvaiheen nyrkkeilymatsi on toteutettu varsin hienosti. Periamerikkalainen puffaaminen ja hehkutus on kuin suoraan HBO:n urheilukanavalta. Kohtaus on jopa kuvattu oikeilla TV-kameroilla elokuvakameroiden sijaan. Tämä luo enemmän urheilukisavaikutetta kentällisine kuvineen. Myös kuvaus on aiempia Rocky –elokuvia parempaa ja visuaalisesti näyttävämpää.

 

Teknisiltä ominaisuuksiltaan tämä viimeinen Rocky –elokuva on saagan parasta. Blu-rayn teräväpiirtokuva on äärimmäisen yksityiskohtaista ja tarkkaa. Äänirata on pakkaamatonta DTS:ää ja 5.1 –miksaus on todella onnistunutta, kuten 2000-luvun elokuvalta voi odottaakin.

Kohuottelu kuumimmillaan

Bonusmateriaalia yllättäen löytyykin levyltä muista Rocky BD:istä poiketen. Tarjolla on reilustu aineistoa mm. vaihtoehoinen loppu, poistettuja kohtauksia, pilalle menneitä otoksia, koostevideoita ja Stallonen itsensä kommenttiraita.

 

Rocky Balboa on loistava päätösosa loistavalle Rocky –saagalle.

 

KE

Mainos