Mainos

Yhdeksän vuotta on kulunut ensimmäisen Rocky-elokuvan tapahtumista. Paljon on muuttunut ja monet kovat taistelut on käyty kakkos- ja kolmososassa. Rockystä (Sylvester Stallone) on tullut miljonääri, joka asustelee Beverly Hillsin kukkuloilla Lamborghininsa ja perheensä kanssa. Ykkösen päävastustaja Apollo Creedistä (Carl Weathers) on tullut Rockyn hyvä ystävä ja valmentaja.

Kaikki kuitenkin muuttuu kun venäläiset tuovat jenkkeihin esiteltäväksi maailman kovimman nyrkkeilijän; Kapteeni Ivan Dargon (Dolph Lundgren).

Venäläiset valmentajat haluavat Ivanin ottelevan Amerikan kovimman nyrkkeilijä Rocky Balboan kanssa ystävyysottelun, jotta he voivat todistaa Dragon olevan maailman paras nyrkkeilytuote.

Mainos

Apollo Creed kuitenkin olettaa että kokematon Drago ottaa liian pahasti turpiinsa Rockylta ja päättää itse haastaa Dragon.

Matsi päättyykin jo heti toisessa erässä traagisesti, jonka vuoksi Rockyn on pakko matkustaa Venäjälle haastamaan Drago ja kostamaan rakkaan ystävänsä puolesta.

”noudattaa samaa herkullisen koukuttavaa kaavaa kuin edeltäjänsäkin”

Tämänkin Rockyn on ohjannut ja käsikirjoittanut itse Sylvester Stallone. Lopputulos ei ole ollenkaan huono, sillä Rocky IV noudattaa samaa herkullisen koukuttavaa kaavaa kuin edeltäjänsäkin.

Rocky IV on ollut kaikkien aikojen menestynein Rocky-jatko-osa, joka tuotti pelkästään Jenkeissä huimat 127 miljoonaa dollaria.

”katsojaa pelotellaan uhkaavilla neukuilla”

 

Juoni etenee vauhdikkaasti ja mielenkiintoisesti. Välillä on draamaa, välillä jännittää niin pirusti ja välillä katsojaa pelotellaan uhkaavilla neuvostoliittolaisilla pahiksilla. Huumori on kuitenkin leffasta kadoksissa, mutta eihän sitä mihinkään kaipaakkaan.

Pakollisia Rockyn treenikohtauksia säestää 1980-luvun syntetisaattoriveisut, jotka on masteroitu 10 desibeliä liian kovaksi, verrattuna esim. Puhe- ja efektiraitaaan. Mutta viihdettä on siis tarjolla koko rahan edestä.

”Blu-ray on täyttä rautaa”

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Rocky IV -Blu-ray on täyttä rautaa. Kuvanlaatu on terävää ja yksityiskohtia riittää ainakin kuvakohinassa. 80-luvun filmioptiikat ovat selvästi paremmat kuin 70-luvulla, mutta 2010-luvun tarkkuuteen ei ole mitään saumoja yltää. Kuva on silti todella hyvää ja tarkkaa.

Ääniraita on jälleen pakkaamatonta DTS HD Master Audiota, joka on uudelleenmixattu 5.1 –kanavaiseksi. Samalla vaivalla olisi kuitenkin pitänyt laskea syntikkabiisien tasot vastaamaan muita huippuja, mutta mitäpä tuosta. Ehkä ylikovat biisit on ohjaajan taiteellinen näkemys?

Bonusmateriaalia ei löydy tästäkään Rocky-Blu-ray:stä yhtä ainuttakaan.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Rocky IV
Edellinen artikkeliRocky-arvostelu – Blu-ray
Seuraava artikkeliSherlock Holmes (BD)
rocky-iv-bdRocky 4 on elokuvasarjan menestynein jatko-osa. Kenties timantinkovan draaman ja nyrkkeilytrillerin vuoksi, kenties Dolph Lundgrenin vaarallisen habituksen. Niin tai näin, elokuva on tänäkin päivänä saastaisen kova!