Mainos

Toimittaja Paul Kemp (Johnny Depp) hakee työtä Puerto Ricolaisesta sanomalehdestä. Rommi, sekasortoinen politiikka ja valkoiset hiekkarannat sekoittavat jenkkitoimittajan pään. Välillä pelkkä rommikaan ei riitä, vaan tilalle on saatava jotain vahvempaa. Alkoholin huuruiset illat ajavat toimittajan ja hänen kollegansa epämääräisiin tilanteisiin, joista aamulla ei juuri ole muistikuvia.

Paratiisissa vaanii kuitenkin käärme. Amerikkalaiset sijoittajat haluavat saada haltuunsa Karibian meren saarten vapaat maat. Näin hotellit valtaisivat rannat ja alkuperäisväestö ei pääsisi enää käsiksi edes mereen. Liikemies Sanderson (Aaron Eckhart) yrittää taivuttaa Kempiä kirjoittamaan juttuja, jotka näyttäisivät tulevat muutokset hyvässä valossa. Kemp suostuu mukaan, mutta toimii kuitenkin oman päänsä mukaan. Elokuvaan saadaan myös hyvä kolmiodraaman poikanen Kempin rakastuessa Sandersonin edustustyttöystävään Chenaultiin (Amber Heard).

Satama

Mainos

Elokuva on tehty samaan tyyliin, kuin toinenkin Hunter S. Thompsonin teokseen perustuva filmatisointi Fear and Loathing in Las Vegas. Monologit ja psykedeeliset huumekokemukset on kuvattu samalla tavalla. Depp näyttelee molemmissa elokuvissa renttumaista, hieman epävakaata hahmoa, joka on heikkona alkoholiin ja kauniisiin naisiin. Viime vuosien roolien samankaltaisuus takaa vakaan suorituksen, mutta ei anna juuri mitään uutta ja mullistavaa.

Rommipäiväkirja on Ihan hyvä kokonaisuus, mutta välillä tylsähkö elokuva.

SS

Mainos