Mainos

Rouva Presidentti -dokumentti kertoo Suomen entisen presidentin Tarja Halosen viimeisestä vuodesta presidenttinä. Halosesta annetaan tyypilliseen tapaan inhimillinen kuva. Katsoja pääsee kurkistamaan kulissien taakse ja näkemään mitä valtion päämiesten kokouksissa oikein tapahtuu. Kuva kansan presidentistä ei kuitenkaan muutu radikaalilla tavalla tämän dokumentin myötä. 

 

Lentokentällä

Mainos

 

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä lisää arkistomateriaalia Halosen taipaleesta ennen presidenttiyttään. Muutamat pätkät dokumentin alussa ovat mielenkiintoisia, mutta siihen se sitten jääkin. Dokumentti on erittäin tylsä ja amatöörimäisesti toteutettu. Halosesta ja hänen valtiovierailuistaan kuvatut pätkät vievät juonta eteenpäin, mutta leikkauksilla tai äänimaailmalla ei ole edes yritetty saada dokumenttiin potkua. 

 

Kultaranta

 

Äänentasot ovat miten sattuu ja kaukosäätimen kanssa saa olla jatkuvasti valppaana. Dokumentti on suuri pettymys. Valovoimaisen persoonaan viimeisestä valtavuodesta olisi varmasti voitu toteuttaa huomattavasti laadukkaampi ja kiinnostavampi tuotos. Halosen oma persoona saa dokumentissa jonkin verran tilaa, mutta siinä on paljon myös turhia pätkiä, joiden poissaolo olisi jopa voinut parantaa katsottavuutta.

 

SS

 

 

 

 

Mainos