Mainos

Calvin Weir-Fields (Paul Dano) on menestyskirjailija, jonka sosiaalinen elämä on täysin nolla. Hänellä ei ole yhtään kaveria, eikä naissuhteita ole ollut sitten teinivuosien jälkeen. Hänen ainoat sosiaaliset kontaktinsa ovat hänen veljensä, psykiatrinsa ja kustannustoimittaja, joka soittelee viikottain uuden kirjan etenemiskuulumisia.

Eräänä yönä Calvin näkee unen punatukkaisesta tytöstä (Zoe Kazan), johon tämä rakastuu tulisesti. Calvin alkaakin kirjoittamaan romaaniaan täydellisestä tyttöystävästä ja yllättyy eräänä aamuna, kun kirjoitelmat ovatkin käyneet toteen. Unien tyttö on täysin totta ja vieläpä muokattavissa kirjoituskoneen avulla.

Aamupala

Mainos

Ohjaajapariskunta Jonathan Dayton ja Valerie Faris ovat päättäneet tehdä yhdessä ystäväpariskuntasa kanssa Paul Danon ja Zoe Kazanin kanssa elokuvan pariskunnasta. Idea kuulostaa kliseiseltä, mutta toteutus onkin yllättävän onnistunut, poikkeuksellisen juonikuvion ja toimivan henkilökuvauksen ansiosta. Varsin pitkäveteinen ja verkkainen intro puuduttaa ensimetreiltä, mutta päätwistin jälkeen imu ottaa hieman enemmän haltuunsa.

Ruby

Bonuspuolelta löytyy kourallinen puolikiinnostavia koostevideoita, jotka avaavat ohjaajapariskunnan ja näyttelijäpariskunnan suhteita ja ideoita. Lisäksi Los Angeles on saanut oman koosteensa, jota pidetään leffassa täysin omana "hahmonaan".

Ruby Sparks on hyvä rakkausdraama, jonka koukku tapahtuu vasta ensimmäisen tunnin jälkeen.

Mainos