Saints Row -peleistä tuttu Volition-pelitalo suljettiin yllättäen

Mainos
Saints Row -kehittäjä Volition on suljettu. Toimenpide astuu voimaan ”välittömästi”.

Studion tiedotteessa lukee:

”Volitionin tiimi on ylpeänä luonut maailmanluokan viihdettä faneille ympäri maailmaa 30 vuoden ajan.

Mainos

Meitä on ohjannut intohimo yhteisöämme kohtaan ja olemme aina työskennelleet tuottaaksemme iloa, yllätyksiä ja nautintoa.

Viime kesäkuussa Embracer Group ilmoitti rakenneuudistusohjelmasta, jonka tarkoituksena on vahvistaa Embraceria ja säilyttää sen asema videopelialan johtavana toimijana.

Osana tätä ohjelmaa he arvioivat strategisia ja toiminnallisia tavoitteita ja tekivät vaikean päätöksen sulkea Volition välittömästi.

Tiimimme auttamiseksi työskentelemme tarjotaksemme työapua ja auttaaksemme Volitionin perheenjäseniä sujuvoittamaan siirtymävaihetta.

Kiitämme asiakkaitamme ja fanejamme ympäri maailmaa kaikesta rakkaudesta ja tuesta vuosien varrella. Olette aina sydämissämme.”

Yhtiöllä vaiheikkaat kuviot

Volition perustettiin alun perin 30 vuotta sitten nimellä Parallax Software Corporation, mutta sen nimi muutettiin Volitioniksi vuonna 1996.

THQ osti studion vuonna 2000, ja kun THQ meni konkurssiin vuonna 2012, Koch Media osti sen ja sijoitti sen Deep Silver -merkin alle. Koch (nykyään Plaion) ostettiin sitten Embracer Groupin toimesta vuonna 2018.

Alkuaikoina studio tunnettiin parhaiten Descent-sarjasta sekä Red Faction -peleistä.

Vuoden 2006 Saints Row, Saints Row 2, Saints Row: The Third ja Saints Row IV -peleistä tuli studion suosituin pelisarja.

Viime vuosina Volitionin tuotokset ovat saaneet vähemmän kiitosta kriitikoilta. Agents of Mayhem julkaistiin vuonna 2017 ja sai laimean vastaanoton, ja myös uusin Saints Row’n reboot-yritys viime vuonna sai vaihtelevia arvosteluja: Metacritic-arviointisivustolla se sai arvosanat 61-65 sadasta pisteestä.

Mainos