Mainos

Scrooge (Jim Carrey) on rikas, mutta ääripihi vanha herra, joka on töykeä kaikille ja kaiken lisäksi vihaa vielä Jouluakin.
Kaikki kuitenkin muuttuu eräänä iltana kun Scrooge palaa töistä kotiinsa. Hänen edesmennyt yhtiökumppaninsa tulee kummittelemaan ja kertoo kamalasta elämästään tuonpuoleisessa. Pian Scrooge joutuukin henkien vietäväksi, jolloin hänelle paljastetaan hänen elämänsä tärkeimmät kiinnekohdat, jotka tekivät Scroogesta kettumaisen saiturin. Hänelle paljastetaan myös varsin synkältä näyttävä tulevaisuus.

Saituri Scrooge

Saiturin Joulu on 3D-tekniikalla tehty 3D-animaatio. Elokuva hyödyntää viimeisimpien renderöintimoottoreiden tekniikkaa ja lopputulos näyttää todella kauniilta. Jopa Jim Carreyn esittämiin hahmoihin on saatu merkittävästi Carreyn piirteitä.

Mainos

Motioncapture -tekniikalla varastetut oikeiden näyttelijöiden eleet tuovat hahmoihin niin paljon syvyyttä, että näyttää aivan siltä kuin 3D-hahmot olisivat oikeita eläviä olentoja.

Animaation on ohjannut legendaarinen Robert Zemeckis, joka herkuttelee 3D-kikkailuilla massiivisine kamera-ajoineen ympäri valtavaa 3D-Lontoota. Tämä näyttää 3D-tv:llä ja 3D-elokuvateatterissa uskomattoman kauniilta, mutta 2D-Blu-ray -versiona varsin turhalta leijailulta. Suurin osa elokuvasta onkin yhtä kamera-ajoa, jolloin tarina jää laahustamaan hidastempoisesti paikoilleen.

Lontoo

Jim Carrey hoitaa kaikki roolinsa vakuuttavasti. Miehen naamanvääntelyt ovat juuri omiaan tekemään hahmoista sopivan övereitä, olemalla silti uskottavia ja myös paikoitellen pelottavia.

Pelkoa Saiturin Joulussa viljelläänkin uskomattoman paljon ollakseen lasten elokuva. Osa kohtauksista on oikeasti niin jännittäviä, että perheen pienimmät voivat suosiolla kietoutua vanhempien helmoihin silmät ja korvat kiinni. Yleisesti ottaen tarina on kuitenkin koskettava ja opettava.

Henget vievät vasemmalle, oikealle, eteen ja taakse

Blu-ray -versioiden (2D ja 3D) kuva on häikäisevän terävää ja isolla näytöllä siitä saakin todella paljon yksityiskohtia irti. Ääniraita on häviötön, joten on sanomattakin selvää että se on teknisesti erittäin korkealaatuista.

Bonusmateriaaleista löytyy dokkareita leffan tekemisestä, poistettuja kohtauksia ja Leijonakuninkaasta tuttujen Timonin ja Bumban esittelemä 3D-Blu-ray -minispektaakkeli.

Saiturin Joulu on satutarinana valloittava, mutta Zemeckiksen 3D-elokuva on kaksiulotteisena yllättävän laahaava. Jos tämä ei haittaa, saa ainakin leffan visuaalisuudesta hyvät kiksit!

KE

Mainos