Mainos

Evelyn Salt (Angelina Jolie) on CIA:n palveluksessa oleva huippuagentti, jonka ura lähtee vahvaan laskukiitoon, kun venäläinen kiinniotettu loikkari vakuuttaa CIA:lle Saltin olevan presidentin murhaa suunnitteleva kaksoisagentti. Tästä alkaa luonnollisesti Saltin pakomatka entisen työnantajansa kynsistä pitkin Washingtonia. Samalla Salt saa selville useita salaisuuksia, jotka pahimmillaan saattaisivat aiheuttaa kolmannen maailmansodan.

Eveliina Suola kuulustelee

Salt
on agenttitoimintaviihdettä parhaimmillaan. Leffa alkaa suoraan toimintaa säästelemättä onnistuen samalla myös koukuttamaan katsojan. Kun meininki lähtee todella käyntiin, alkaa massiivinen juonikoukeroiden käsittely. Ja se vasta koukuttaakin katsojan!

Salttia jahtaavat CIA-agentit

Mainos

Agentti Salttia näyttelevä Angelina Jolie suorittaa roolinsa totutun tasavahvalla tyylillään, joka jää tosin yhden tai kahden ilmeen varaan. Tämä ei meininkiä haittaa, sillä nainen suorittaa roolinsa tästä huolimatta kiitettävästi. Ja ne Ankeliinan massiiviset huulet ja nokkelasti notkuva solakka puolialaston vartalo taitavat olla leffan mieskatselijoiden mielestä ilmeitä tärkeämpiä.

Saltti takaa-ajeltuna

Salt – Deluxe Extended Edition Blu-ray on ahdettu täyteen bonuksia ja jopa kolme eri versiota leffasta (teatteriversio, Directors Cut ja Extended Cut). BD sisältää yhteensä kuusi dokumenttia kulissien takaa ja ison joukon muita ekstroja. Suurin osa materiaaleista vieläpä teräväpiirtona. Lisäksi levyltä pääsee Sonyn BD-palvelimelle kurkkimaan uutuuksia BD-Live -ominaisuuden avulla.

Leffan kuvan ja äänenlaatu on timanttista, joten mikäli käytössä on HD-tykki mahtavalla kotiteatterilla on Salt todellinen toimintaelämys.

Hyvän viihteen ystävälle on Salt hyvä valinta esimerkiksi viikonloppuillalle.

KE

Mainos