Mainos

Sammy on pieni merikilpikonna, joka jotuu jo pikkukilpparista asti eristyksiin muista sisaruksistaan. Hän tipahtaa pienen lokkikahakan jälkeen lauttamaiselle puuhökötykselle ja saa sinne kaverikseen hullunkurisen Rayn. Yhdessä he seilaavat vuosikymmenet samalla lautalla, seikkaillen välillä meren pohjassa.

Eräänä päivänä heidän tiensä kuitenkin eroaa ja Sammy päättää lähteä kiertelemään ympäri maailman muita valtameriä ja etsiä samalla elämänkumppanin.

Sammyn pieni lautta

Mainos

Sammyn suuri seikkailu on erilainen animaatiotarina. Siinä ei ole massiivista seikkailua, joka jää kinkkiseen paikkaan ja sitten kasvaa ja lopulta huipentuu, vaan se on hyväntuulinen katsaus sympaattisen merikilpikonnan 50 vuotiseen elämään. Elokuva ei silti ole lainkaan tylsä, vaan kantaa hienosti koko kestonsa ajan.

Sammy vedessä

Elokuvan animaatio on todella kaunista. Tätä kauneutta tehostaa vielä 3D-efekti, jolla kaikki tuntuu tulevan iholle. Varsinkin merenalaiskohtauksilla on vaikuttava vaikutus. Visuaalisuuden lisäksi äänimaailman on saatu myös erittäin toimivaksi. Veden ja tuulen luoma tunnelma on vertaansa vailla ja musiikkivalinnoissa on onnistuttu. Leffassa ei kuulla perinteisiä Hollywood-sinffonioita, vaan enemmänkin käheä-äänisiä miessolisteja, sekä rauhallisissa että varsin svengaavissakin tunnelmissa

Jälkipolvien samat kamppailut

Blu-ray 3D -levyllä on sekä 2D että 3D -versiot elokuvasta. 3D-versiota ei voi aktivoida lainkaan, ellei BD-soitin tunnista käytössä olevan 3D-televisiota.
Suurena miinuksena leffaa ei voi kuitenkaan katsoa lainkaan alkuperäiskielellä, vaan elokuva on pakko katsoa joko suomeksi, ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi dubattuna. Myöskään extroja levyltä ei löydy ainuttakaan.

Sammyn suuri seikkailu on hyvä korvike Nemoa etsimässä -elokuvalle, mutta se ei ole aivan yhtä dynaaminen. Kauneudessa se kuitenkin voittaa mennen tullen.

KE

Mainos