Mainos

Sammy ja Ray ovat Sammyn suuri seikkailu -elokuvasta tutut vesikilpparikaverukset, jotka kakkososassa ovat ehtineet jo pappaikään saakka. Pappakilppareiden tehtävänä on avustaa vastasyntyneet lapsenlapsoset mereen, mutta pahat ihmiset heittävät verkkonsa kehiin. Sammy ja Ray joutuvat vangeiksi ja samassa hötäkässä mukaan seikkailuun eksyvät pikkukilpparit Ricky ja Ella.
 

Jos sarjan ensimmäisessä osassa oli opetusta toisensa perään tyrkyksi saakka, on kakkososa päätetty tehdä kokonaan ilman opetuksia. Tarina on rakennettu yksinkertaiselle, jokaisesta vankeus-pakotarinasta tutulle pohjalle, eikä se sisällä minkäänlaisia yllätyksiä tai erikoisia juonenkäänteitä. Kaikki on niin perustavanlaatuista höttöä, että elokuvan parissa vietetty 1,5-tuntinen tuntuu hukkaan heitetyltä ajalta.

Mustekalat

Mainos

 

Hyvä puoli elokuvassa on 3D:n käyttö, joka tosin alkuinnostuksen jälkeen unohtuu tyystin. Lisäksi tässäkään ei ole nähty vaivaa keksimällä mitään uutta, sillä samoja keinoja on käytetty jo ykkösosassa.

 

Sammy 2 on söpöjä suurisilmäisiä lapsieväkkäitä lukuunottamatta yksinkertaisesti pliisua kamaa, jonka katselu vaatii varsinkin lapsikatsojalta sisukkuutta. Elokuva onkin todennäköisesti parhaimmillaan pitkillä automatkoilla kannettavasta DVD-soittimesta katseltuna.

Henriikka Eloluoto

Mainos