Mainos

Savannilla asuvat kaikenkirjavat animaalit hämmentyvät kun yhtäkkiä eräänä päivänä, ei tuttu joki enää virtaakaan entisen lailla ja juottopaikka kuivuu kuivumistaan. Vekkuli mangusti Billy ja hänen kasvissyöjäleijonakaverinsa Socrates lähtevät tutkimaan miksi joki vain kuivuu kuivumistaan. Matkan varrella he törmäävät kirjavaan eläinjoukkioon, joka on ihmisen pahuuden vuoksi joutunut muuttamaan pois luonnollisilta elinalueiltaan. Periltä elukat löytävät ihmisten rakentaman valtavan padon, joka on rakennettu luksuslomakohteen uima-altaita varten. Eläimet päättävät tehdä asialle jotain ja siitä vasta soppa syntyykin.

Mangusti

Savannijengi on todella kaunista animatiota, ja realistisilla maisemilla kyllästetty hyväntuulinen, mutta erittäin sekava ja tylsä seikkailu.

Mainos

Elokuvan juoni on todella omituinen. Siitä ei saa millään otetta, sillä se poukkoilee eri pikkutarnoiden välillä todella hämmentävästi, ilman mitään logiikkaa. Lopulta palataan taas päätarinaan ja taas yhtäkkiä poukkoillaan johonkin muuhun omituiseen yhdentekevään sivujuoneen.

Elokuvan hahmot muistuttavat hämmentävästi Ice Age -saagan karvakavereita, mutta ovat toki halpoja kopioita. Hahmoista puuttuu totaalisesti syvyys, sillä äninäyttelijät ovat laiskan oloisia ja onneton tarina, ei päästä katsojaa samaistumaan kunnolla mihinkään elukkaan. Kopioelementtejä voi havaita myös lukuisista muista animaatioelokuvista.

Paha metsästäjä

Savannijengi on kolmiulotteisena vaikuttava, varsinkin realistisen miljöönsä takia, mutta parempiakin 3D-seikkailuja on nähty. Tällä kertaa rahat kannattaa kuitenkin sijoittaa johonkin muuhun lastenanimaatioon, sillä Savannijengiä seuratessa tulee vain kyllästyminen ja turhautuminen.

KE

Mainos