Mainos

Seitsemäs saha elokuva jatkuu siitä mihin ykkönen ja kutonen päättyy. Eli takaumassa näytetään miten ykkösessä jalkansa poikki sahanut tri Lawrence Gordon (Cary Elwes) raahautuu pitkin paskaisia käytäviä ja polttaa verisuonensa kuumassa putkessa. Tämän jälkeen herätään kutosen jälkimainingeissa uusien ansoijen luota ja saadaan viesti häröpellen näköiseltä puunukelta, joka polkee huonosti pientä fillaria.

Poliisi on jälleen voimaton etsiessään Jigsawin partnereita, jotka kahlivat huonotuurisia ihmisperkeleitä kuolemanansoihin.

Lutkailulla on kakkainen loppu.
Juonittelu ja kieroilu useamman miehen kanssa on Jigsawin mielestä kuolemanragaistuksen arvoinen.

Mainos

Saw seiska on sitä täysin samaa mitä viisi aiempaakin. Ykkönen on niin hyvä kauhuelokuva, että se painii täysin omassa sarjassaan. Kaikki Saw -elokuvan jatko-osat ovat puolestaan vanhan toistoa uusilla ansoilla.

Kun ansoja ei enää keksitä väkivaltaisemmiksi tai pelottavimmiksi, on leffan tekijät tuoneet uudeksi elementiksi 3D-tehosteen. 3D-tekniikkaan on kaikeksi yllätykseksi panostettu ja koko leffa on kuvattu suurimmaksi osaksi oikeasti 3D:nä. 3D toimiikin kauniisti ja tuo leffaan juuri sitä intensiteetin tunnetta, mitä tekijät ovat tavoitelleetkin. 3D-version katsoja tuntee todella olevansa itse mukana silvottavana.

Jigsawin eukko.
Jigsawin leskivaimo lupaa paljastaa poliisille kaiken, jos saa turvapaikan.

Leffan näyttelijäntyö on sitä perinteistä kauhuleffojen keskitasoa. Tästä kertoo mm. se että yksi leffan tähdistä on Linkin Parkin laulaja Chester Bennington (kuva alla). Kukaan ei naura saatikka hymyile kertaakaan. Ilmeet ovat vain vakavia tai pelontäyteisiä. Mutta mikäpä siinä. Juoni on surkea ja loppuu jälleen oudosti, vaikka julisteet ja muu markkinointimateriaali vakuuttaa tämän olevan varmasti viimeinen kerta. Nähtäväksi jää onko todella.

Leffan juonta yritettiin käsikirjoittaa kokonaan uusiksi vain viikkoa ennen tuotannon aloittamista. Tiedä sitten olisiko tuotantoyhtiön sittenkin pitänyt antaa käsikirjoittajille viikko lisäaikaa, sillä tarina ei ole mikään mestariteos.

Linkin Parkin laulaja
Linkin Park -yhtyeen laulaja Chester Bennington kokeilee uutta urasuuntaa näyttelijänä.

Jatko-osien väkertäminen selkeästi kannattaa, sillä ensimmäinen Saw kuvattiin Hollywoodin mittakaavassa jopa kusisella 1,2 miljoonan dollarillarin budjetilla, tuottaen sen 55 kertaisena takaisin. Tämän seiskan budjetti oli jo merkittävästi suurempi; 17 miljoonaa dollaria, joka viidestä muusta jatko-osasta huolimatta tuotti edelleen n. 45,3 miljoonaa dollaria takaisin tekijöilleen.

Onki.
Miltä tuntuisi kun kotiavain olisi vatsalaukussa narunpäässä yhdessä ongenkoukun kanssa?

Blu-ray-version ostaja saa kaupan päälle 3D-version. Sitä pääsee katselemaan ainoastaan jos BD-soitin tunnistaa narun päässä olevan 3D-television ja katsojalla päässään uljaat 3D-kakkulat. Tähän herkkuun kannattaa kuitenkin panostaa jos mielii saada leffasta sellaisen orgasmin kun on tarkoitettu.

Bonuspuolelta löytyy mm. nippu poisetettuja kohtauksia ja tekijöiden muistelmia 52 erilaista Saw -saagan ansoja.

Saw -leffojen fanaatikoille ja 3D-kauhujen ystävälle Saw VII 3D on kelpoviihdettä. Muiden kannattaa välttää tätä teosta ja katsoa vaikka Piranha 3D.

KE

Mainos