Mainos

1980-luvun alussa Fidel Castro päästi Yhdysvaltoihin 125 000 onnekeasta pakolaista, joille järjestettiin tilaa mottoritien alta Floridassa. Se mitä Castro ei amerikkalaisille kertonut, oli se että suurin osa heistä oli Cuban pohjasakkaa ja pahimpia rikollisia. Yksi maahantulleista on Tony Montana (Al Pacino), joka järkkää itselleen oitis Green Cardin laittomia keinoja hyväksi käyttäen. Pian yhdessä ystävänsä Manny Riberan (Steven Bauer) kanssa Tony puuhailee pikku huumekeikkoja rikastuakseen. Kun keikat alkavat lisääntyä ja valta sen mukana, päättää Tony varastaa kaikki Amerikan huumemarkkinat itselleen, pikku lattarimiehen tavoite on olla maailman kuningas.

Huvila

Brian De Palma ohjasi vuonna 1983 yhden maailman tunnetuimmista ja järkyttävimmistä mafiaelokuvista Scarfacen, joka onnistuu säväyttämään edelleen. Vaikka elokuva on fiktiota, se ei ole lainkaan kaukana todellisuudesta. Leffan realismi on käsittämättömän aitoa ja tunnelma hitaasta temmostaan huolimatta on koko ajan katossa.

Mainos

Ravintolassa

Al Pacino tekee leffassa yhden hienoimmista roolisuorituksistaan ja pysyy erittäin uskottavana pitkistä kohtauksista huolimatta. Pahuus näkyy silmäpusseista ja voiton tahto syöksyy katsojan ytimiin asti. Myös 1992 Kissanaisen roolissa nähty Michelle Pfeiffer vakuuttaa narkkaavana edustusvaimona.

Työpöydällä

Vaikka usein 1980 ja -90-luvun elokuvista teihdyissä BD-julkaisuissa on pehmeä kuva, johtuen aikansa optiikoista, yllättää Scarface lähes veitsenterävällä kuvallaan. Myös ääniraita on kokenut 100 % kohennuksen, sillä ääni on miksattu toimivaksi 7.1 Master Audioksi. 100-vuotis juhlajulkaisun bonuslaatikko on täynnä herkkuja. Sieltä löytyy sekä teräväpiirtoista kulissien takaista materiaalia, että kehnompaa DVD-tasoa. BD-liven takaa löytyy nettishittiä ja U-control mahdollistaa luotien ja "fuck"-sanojen laskemisen.

Jos Scarface ei löydy vielä hyllystä on kyseinen Blu-ray-julkaisu pakko-ostos!

Mainos