Mainos

Uusi vuosikymmen, uudet säännöt – kummitusnaamarimurhaaja on palannut. Sidney Prescott (Neve Campbell) on päässyt kymmenessä vuodessa yli Woodsboron murhista ja kummitusnaamareista. Hän on kirjoittanut selviytymistarinakirjansa, jota hän palaa markkinoimaan vanhaan kotikaupunkiinsa. Tietysti samaan aikaan kyseessä on murhien vuosipäivä, jolloin sekopäisimmät nuoret myllyttyvät tilaisuudesta ja pian on pikkukaupungin tappaja jälleen irti.

Stab 7

Kauhudekkari Scream palaa pelottelemaan teinejä 15 vuoden jälkeen. Aikoinaan teinikauhugenren markkinoille luonut Scream ykkönen oli uskomaton hitti, joka inspiroi valkokankaille mm. Tiedän mitä teit viime kesänä, Final Destination ja Saw-saagat. Nyt megaohjaaja Wes Craven ja alkuperäiskäsikirjoittaja Kevin Williamson ovat lyöneet hynttyyt jälleen kerran yhteen ja tuloksena on, jos mahdollista, entistäkin yliampuvampaa kauhumättöä.

Mainos

Stab-party

Neve Campbell ei ole viidessätoista vuodessa vanhentunut kovinkaan visuaalisesti, mutta Courteney Cox ja David Arquette sen sijaan ovat. Heidän näyttelijäntyönsä ovat kuitenkin pysyneet uskottavina ja vanhat roolit ovat pysyneet vuosien tauon jälkeen hienosti lapasessa. Scream-tunnelma on muutenkin juuri sitä samaa kuin ennenkin.

Valitettavasti tunnelma on niin samanlaista, että varsinaisia yllätyksiä ei pääse tulemaan. Joka kerta seuraavan kauhukohtauksen pystyy ennakoimaan ja sen päätöksen tietää varsin hyvin. On leffassa yllätyksiäkin. Loppuratkaisu nimittäin yllättää riittävän positiivisesti.

Arquette

Scre4m-BD sisältää hyvän kuvan ja häviöttömän äänen, mutta bonusmateriaalia ei ole yhtään! Vain kasa kurppaisia trailereita tarjoillaan valikkojen syövereistä. Scream nelosen tekemistä olisi katsonut oikein mielellään kulissien takaa, ja koko quadrologian making of olisi varsinkin kiinnostanut. Ehkäpä saamme jouluksi Scream-boxin, josta löytyy koko setti teräväpiirtona, tuhansien ekstrojen kera?

Scream 4 on onnistunut päätösosa teinikauhu-uraa uurtavalle leffasaagalle. Sen mullistavuus on kuitenkin minimaalinen, mutta Scream-fanit saavat sitä mitä odottavatkin.

KE

Mainos