Mainos

Pian jo eläkesuunnitelmia mietiskelevä rikostutkija William Somerset (Morgan Freeman) saa työn alleen vastenmielisen keikan, kun poliisit löytävät kuolleeksi syötetyn lihavan miehen. Tapausta ryhtyy tutkimaan myös nuorempi etsivä David Mills (Brad Pitt).

Somerset aavistaa kyseessä olevan jonkinlainen avausmurha liittyen johonkin isompaan. Hän onkin täysin oikeassa, sillä pian löytyy myös muita omituisia kuolemantapauksia. Jokaiselle ruumispaikalle on myös jätetty seitsemään kuolemansyntiin viittaava vihje.

Kun Mills innostuu tapauksen omalaatuisuudesta, haluaa Somerset pois keissin yhteydestä mahdollisimman pian. Keissiin jumittuminen alkaa kuitenkin kostautua, sillä kuolemansynnit lähestyvät uhkaavasti myös rikostutkijoiden omaa siviilielämää.

Mainos

Ahneus

David Fincher tutustuttaa katsojan seitsemään kuolemansyntiin ylensyöntiin, ahneuteen, laiskuuteen, vihaan, ylpeyteen, himoon ja kateuteen äärimmäisen intensiivisellä ja brutaalilla tavalla.

Tämä vuonna 1995 valmistunut trilleri kietaisee sairaaseen maailmaansa välittömästi ensikohtauksesta alkaen. Kaksi tuntia hujahtaa hetkessä, sydämmen pamppaillessa hyvällä temmolla. Vaikka leffa alkaa olla jo 15-vuotta vanha, ei ajan patina näy leffan ulkoasussa tai näyttelijöissä mitenkään.

Tähtinäyttelijöiden illallinen

Kolme kärkinäyttelijää Brad Pitt, Morgan Freeman ja Gwyneth Paltrow vetävät roolinsa niin uskottavasti, että hahmoihin uppoaa helposti mukaan. Myös itse pahilaista esittävä Kevin Spacey on sairaassa roolissaan enemmän kuin uskottava.

Musiikki on mahtipontista, mutta sairasta. Visuaalisuus on sateista, vihertävää, synkkää ja jopa lopputekstit rullaavat kierosti väärinpäin. Kaikki audiovisuaaliset elementit tukevat täydellisesti sairasta käsikirjoitusta. Elokuvan parasta antia on kuitenkin loppuhuipennus.

Sommerset

Nyt ensikertaa Blu-rayna julkaistava Se7en on masteroitu itse David Fincherin valvonnassa ja lopputulos on todella viehättävä. Kuvanlaatu hivelee silmiä ja ääniraita jytisee miellyttävästi pakkaamattomana DTS HD Masteraudiona.

Bonuspuolella on poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, neljä kommenttiraitaa, pari koostetta ja vaihtoehtoisia loppuja.

Sei7semän Blu-ray on siis melko herkullinen paketti. Mikäli leffa herättää hyviä muistoja, eikä DVD-versiota löydy hyllystä, kannattaa ehdottomasti käydä nappaamassa tämä mestariteos Blu-raynä mahdollisimman pian!

Mainos