Mainos
Selviytyjät Suomen uudella kaudella kilpaillaan pohjoisen kylmissä olosuhteissa. Toista heimoa odottaa vehreä kotisaari, kun taas toisilla on vastassaan karu ja kivinen luoto. Tunteet saarella kuumenevat välittömästi, kun käskyjä satelee ja hyttyset eivät jätä hetkeksikään rauhaa. Tästä alkaa armoton kamppailu, jonka vain yksi voi voittaa.

Selviytyjät Suomi ei toivota tällä kaudella kilpailijoitaan tervetulleeksi kirkkaan turkoosilla vedellään eikä trooppisella ilmastollaan, vaan kilpailijoita vastassa ovat kylmyys, vesisade ja jäätävä tuuli.

Kun 16 julkisuudesta tuttua kilpailijaa saapuu rannalle tapaamaan juontaja Juuso Mäkilähdettä, armoton merituuli ja tihkusade piiskaavat seikkailijoita.

Mainos

Valmentaja ja ex-poliisi Marianne Kiukkosen hiukset hulmuavat tuulessa, ja hyvinvointivalmentaja Aki Manninen on vetänyt päälleen kaksi takkia, mutta sekään ei estä kylmyyttä kaivautumasta luihin ja ytimiin.

”Täällä on erittäin haastavat olosuhteet verrattuna lämpimään, se tekee tästä vaikeaa”, Aki Manninen sanoo Juuso Mäkilähteen kysellessä tunnelmia.

Muinaisen mytologian mukaan maailmaa hallitsi aikoinaan kaksi jumalsukua: Vaanit ja Aasat. Näiden sukujen mukaan saavat nimensä myös Selviytyjät Suomen joukkueet.

– Heimojako oli mun mielestä aika yllättävä. Kyllä mä olisin laittanut itseni siihen toiseen leiriin. Mulla oli siellä tyypit, joita mä ajattelin, että mulla tulee paras liitto koskaan, niin ne on kaikki nyt siellä naapurileirissä, pohtii Niko Saarinen.

Ennen kuin joukkueet pääsevät tutustumaan omiin kotisaariinsa on edessä jo heti ensimmäinen palkintotehtävä. Kisassa taistellaan neljästä eri palkinnosta, jotka lunastaa itselleen nopeimmin kisassa etenevä joukkue. Palkintoina ovat ketjusaha, vasara ja nauloja, kahdeksan poron taljaa ja tulentekovälineet.

”Täällä on todella kylmä, joten se tuli on musta ainoa, mikä on tärkeä”, arvioi Joalin Loukamaa.

Kisassa uupuneiden selviytyjien päästyä kotisaarilleen, ei sen ympäristö ole kaikille mieleinen. Varsinkin Aasa-heimo on hämillään saaren olosuhteista.

”Kun tälle saarelle tultiin, niin tämä näytti ihan hirveeltä. Isoa louhikkoa eikä maata missään ja pelkkää varpua täynnä. Ajattelin, että tämmöisessä paikassa joudutaan olemaan tässä useampi viikko”, kertoo Arttu Harkki.

Henkinen peli saarilla alkaa saman tien. Liittoumia syntyy, ja kuiskinta käy mustikan varpujen seassa kiihkeänä.

”Arttu on varmaan kiero kuin korkkiruuvi. Usko mua. Noi hiljaisimmat on pahimpia”Niko Saarinen supattaa metsässä Joalin Loukamaalle.

”Oskari on sellainen ihmistyyppi, joka yleensä ärsyttää mua. Eli hän on sellainen, joka huutaa ohjeita tuolla muille, muttei itse tee”, arvioi Niko kilpakumppaniaan.

”Suvi on vähän tommonen pinnallinen tyyppi. Voi käydä hermoille pidemmän päälle tommonen Viidakon tähtöset -meininki”, Archie Cruz arvioi Suvi Pitkäsen menestymistä kisassa.

Selviytyjät Suomessa kisaavat tällä kaudella: hyvinvointivalmentaja Aki Manninen, tangokuningatar Johanna Pakonen, tanssija Joalin Loukamaa, tubettaja Juuso ”Herbalisti” Karikuusi, juontaja Arttu Harkki, näyttelijä Kerttu RissanenBig Brother Suomi -voittaja Kristian Heiskari, bloggaaja Sara Vanninen, rock-muusikko Archie Cruz, valmentaja ja entinen poliisi Marianne Kiukkonen, radiojuontaja Karoliina Tuominen, realitytähti Niko Saarinen, malli Sabina Särkkä, muusikko Elias Gould, DJ ja yrittäjä Suvi Pitkänen sekä näyttelijä Oskari Katajisto.

Selviytyjät Suomen juontaa Juuso Mäkilähde.

Selviytyjät Suomi alkaa lauantaina 27. helmikuuta alkaen kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Mainos
Edellinen artikkeliSteam järjestää omat ”ee-kolmosensa” jälleen kesäkuussa
Seuraava artikkeliWatch Dogs: Legion -moninpeliennakko – Avoin Lontoo on hauskempi porukassa