Mainos

George (Freddie Highmore) on teini, jota ei oikein napostele mikään. Koulu on tylsää, äiti (Rita Wilson) on mälsä ja äidin uusi mieskin (Sam Robars) on melkoinen urpo rahasekoiluineen. Elämä saa kuitenkin uuden ja kiinnostavan sisällön, kun George löytää koulun salaiselta tupakkapaikalta varsin viehättävän nuoren Sallyn (Emma Roberts).

George ja Sally ovat varsin erilaisia ja riittävän samanlaisia ja tästä syystä viihtyvät hyvin yhdessä. Mukaan kuvioon tarttuu myös Georgen taiteilijaidoli Dustin (Michael Angarano), jolla tosin on tavoitteenaan loppujen lopuksi muutakin kuin Georgen ystävyys.

Pariskunta

Mainos

Selviytymisen taide on hyvin todenmukainen kuvaus teininä olemisen vaikeudesta ja ensirakkauden löytämisen herättämistä tunteista ja tuskasta. Koska näyttelijätkin ovat riittävän kartalla nuorten todellisuudessa kokemista tunteista, jää elokuvasta varsin positiivinen maku suuhun. Kerrankin näyttelijät näyttelevät itsensä ikäisiä, eivätkä kymmenen vuotta itseään nuorempia. Ehkä juuri tästä johtuen elokuvaan on mahdollista samaistua.

Opettaja

Tarina kulkee elokuvassa jouhevasti eikä jää junnaamaan paikallaan. Henkilöiden takana olevat tarinat ovat kiinnostavia ja uskottavia. Loppu kuitenkin on luonnollisesti arvattavissa.

Elokuva on sopivaa katsottavaa ajatteleville teineille ja teinivuosiin takaisin halajaville ajatteleville aikuisille. Aivot narikkaan -viihdettä Selviytymisen taide ei ole.

Elokuvan ekstroissa nähdään varsin tiivis ja tyypillinen "Näin tehtiin" -paketti, johon sisältyy mm. päätähtien kertomuksia elokuvan tekemisestä.

HE

Mainos